Siis mitä! Blogi täytti vuoden!
En ole miettinyt juurikaan sitä milloin mahdoin blogaamisen aloittaa, mutta juuri saamani tiedon mukaan se tapahtui yli vuosi sitten joulukuun alkupuolella. Olin ihan varma, että se oli vasta vuoden alussa..
- No mutta, kerrankos sitä erehtyy.

Kirjoitin ensimmäisessä blogitekstissäni vähän lähtötilanteestani, joka oli pitkältä perhevapailta töihin paluun jälkeen jonkinlaista talouskurinpalautusta, säästämisen aloittamista ja muuta sellaista.
Muistelen, että olin silloin lukenut talous- ja säästöblogeja jonkin aikaa ja sitten vaan päätin aloittaa oman. Ihan vain siksi, että on jokin paikka missä seurata tilannetta ja avata ajatuksia taloudesta, joita ei oikein kenenkään kanssa voi IRL puhua.
Ei siksi, ettenkö haluaisi tai uskaltaisi, mutta ketään vaan ei ollut kaveriksi puhumaan asioista.

Seuraavassa postauksessa helmikuussa 2018 "Kun rahalla ei ole osoitettua työtä" kirjoitin siitä minkälaista ajatuksen juoksua itselläni on talousasioista ja minkälainen ajatusprosessi itselläni on takana. Kerroin myös sinking fund-tyyppisestä taloudenhoidosta, joka on ollut taloutemme perusta jo monta vuotta.

Vuoden aikana blogikstejä kertyi 60 kappaletta erilaisista aiheista. Kirjoitin ajatuksistani rahasta, suunnitelmiani, seurasin talouden lukuja mutta myös esimerkiksi kerroin kuuntelevani/katsovani ASMR-videoita rentoutuakseni

Suosituin postaus on maaliskuun haaste, jossa kerron miten pärjäsin kun tavoitteena on käydä vain yhden kerran kaupassa kuukauden aikana.
Se postaus on tavallaan samaa sarjaa varautumis-ajatusten kanssa, joista puhuin myös joulukuussa jouluun valmistautuessa "Arkea ja varautumista ennen joulua". 
Varautuminen kiinnostaa kovasti ja haluaisin oppia ja onnistua varaamaan kotiin toimivan setin ruokaa ja juomaa ja muita tarvikkeita niin, että pärjäämme vaikka sähköt pätkisivät tai syystä tai toisesta ei päästä kauppaan muutamaan päivään.
Jospa mennyt vuosi olisi opettanut jotain ja uusi yritys tänävuonna toisikin paremman tuloksen kuin viimevuonna. Ensimmäisenä lienee viisasta käydä läpi viimevuoden yritys ja oppia siitä.
Noh, siitä haasteesta myöhemmin lisää.

Yksi minulle tärkeä postaus on "Havahtuminen, tunteet ja raha", joka kertoo siitä henkisen kasvun prosessista, jota olen käynyt ja edelleen kokoajan käyn.
On hienoa huomata, että kun saavuttaa jonkin tason, avautuu uusi maailma edessä ja uudet mahdollisuudet. Siis tavallaan. Jos uskaltaa katsoa ja rohkeutta riittää mennä eteenpäin.
Toisaalta olisi niin helppoa vaan pysähtyä ja palata takaisin tuttuun, mutta pikkuhiljaa ajatukset muuttuu ja kehittyy.
Päätin lopettaa laihduttamisen ja olenkin hyvin pysynyt siinä lupauksessa koko vuoden. En laihduttanut, mutta elin kyllä tietoisena syömisistä. Lisäsin liikuntaa ja kuulostelin tuntemuksia siitä. Olin kiinnostunut itsestäni ja reaktioistani ja uskon oppineeni jotain.

Touko- ja kesäkuussa olen ollut aktiivisimmillani blogissa. Olen kirjoittanut "Huonot säästövinkit" ja neuvoja nuorelle itselleni raha-asioissa.
Toukokuussa kuittasin ensin kulutusluoton viimeisen osan kerralla pois ja loppukuusta sitten lainasin sukulaiselta rahaa autonostoon, joka tuli yllättäen eteen siinä vaiheessa.
Kesän aikana maksoin sitten pois senkin lainan.
Alkukesä oli taloudellisesti ja henkisesti riemukasta aikaa, sillä olin juuri tehnyt jotain mitä en ollut todellakaan uskonut mahdolliseksi vielä reilu puoli vuotta aiemmin.
Siis maksanut luottoa niin nopeasti pois ja vielä saanut talouden tasapainoon muutenkin .

Tavoitteen asettamisen voima näyttäytyi minulle tuona aikana.

Mennyt vuosi on opettanut sen, että tavoitteita kannattaa ensinnäkin laittaa ja toisekseen laittaa tarpeeksi korkealle.
Ei niinkään haittaa epäonnistua tähdätessä tosi korkealle kuin tähdätä matalalle ja onnistua.

Loppuvuotta kohden blogeja tuli joka kuukausi, mutta jotenkin koin ajatuksen hukkuneen kiireen alle. Vieläkin tuntuu, että en oikein pysty kunnolla keskittymään siihen mitä haluan kirjoittaa. Aloitettuja ja keskeneräisiä blogikirjoituksia on varmasti yli kaksikymmentä, mutta koska en ole niihin pystynyt keskittyä haluamallani intensiteetillä, niin ne vain roikkuvat listassa.

Viimekuukausina on tuntunut, että en pysty tai osaa olla niin laadukas blogisti kuin haluaisin olla, vaikka oikeasti kyllä tarkoitukseni on oikeastaan kirjoittaa itselleni.

Olen lukenut paljon muiden blogeja ja toivoisin voivani olla yhtä paljon avuksi ja hyödyksi kuin mitä itse saan muiden blogeista apua ja hyötyä ja tämän paineen vuoksi sitten taidan hyytyä kirjoitusteni kanssa.
Tässä siis yksi haaste tälle vuodelle ylitettäväksi - eli miten pysyä tuotteliaana ja pitää kynnys kirjoittaa blogi ja julkaista se tarpeeksi alhaalla.
Blogini ei varsinaisesti ole siis mitään muuta tarkoitusta palveleva tässä vaiheessa kuin omaa edistystäni seuraava tai omien ajatusteni avaamispaikka.

Mennyt vuosi opetti todella paljon ja on ollut hienoa katsoa taaksepäin. Olen oikeasti kehittynyt monessa asiassa menneenä vuotena ja uskon niiden taitojen olevan tarpeen ja hyödyksi tämän vuoden aikana.

Alkuperäiseen tavoitteeseen en ole päässyt - eli tutustumaan asuntosijoittamiseen ja aloittamaan sitä tänävuonna. Sen sijaan avasin ASP-tilin ja aloitin siitä.
Jotain tapahtuu tänäkin vuonna ja jossain vaiheessa avaan ne tavoitteeni tässä blogissakin. Ensin ne täytyy vaan itse hioa kirjalliseen muotoon tarkasteltuani ensin sisintäni sen suhteen mitä elämältä oikeasti haluan.

- Mutta niin. Blogi täytti yhden vuoden joulukuussa ja eiköhän vuosia tule vielä lisää.

Lukijoiltani haluaisin kysyä - ja näin tässä kysyn- sana on vapaa :
Mitä sinulle jäi mieleen vuodestani tai minkälainen ajatus sinulla on blogistani tai matkastani tai minusta?


Lämmin kiitos kaikille lukijoille menneestä vuodesta <3
Ja hyvää ja menestyksen täyteistä vuotta 2019 kaikille!

Kommentit

 1. Hyvää syntymäpäivää blogillesi! Käyn säännöllisesti täällä lukemassa ja joskus heitän kommenttiakin. Meillä on aika samanoloisia ajatuksia raha-asioista. Kiitos myös ahkerasta kommentoinnista minun blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos onnitteluista ja kommentista :)
   Minä pidän myös sinun blogista ja koitan aina kommentoida, kun on sanottavaa. Se on kyllä blogaamisen suola ja sokeri ne lukijoiden kommentit :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld