Vuoden 2019 Budjetti

Olen tehnyt budjetin tälle vuodelle ja tällä hetkellä se näyttää tältä koko taloutemme osalta:
Budjetti on jaettu sen mukaan miltä tililtä menot maksetaan.

Lainanhoito ja laskut 15450e  (1287,50e/kk)
Lainanhoito 8400e
Hoitomaksut 4590e
Sijoitus/säästö 2100e

Asumiskulut 3942,4e (328,55e/kk)
Sähkö 2400e
Jätehuolto/kaivontyhjäys 348e
Kiinteistövero 280e
Netti/puhelimet 620,40e
Nuohous 50e
Vesi 244e

Vakuutus ja vero 2475,71e (206,30e/kk)
Ajoneuvovero 600e
Koti ja henkivakuutukset 1380,40e
Autovakuutukset 365,27
Autoliitto plus 130e

Ruoka ja bensa 12000e (1000e/kk)
Bensa 3200e
Ruoka(kauppa) 8800e

Remontit jne 2000e (166,66ekk)

Säästötavoite 15 000e (1250e/kk)

Nämä summat on valistuneita arvauksia ja joissain olen tarkoituksella koittanut laittaa mielummin vähän yläkanttiin kuin alakanttiin. Säästötavoite on oikeasti reilusti yläkantissa enkä tiedä onko se edes mahdollista saavuttaa, mutta sitä kohti lähdetään!

Maalämmön myötä jännityksellä odotetaan mitä sieltä oikein tulee ja nyt kun eletään kovimpia pakkaskuukausia, niin alkaa totuus paljastua sähkölaskuista. (Asumismukavuus on parantunut valtavasti maalämmön myötä <3 )
Vuoden päästä ollaan kuitenkin oikeasti viisaampia sen suhteen.

Ruokakulujen toivon olevan oikeasti pienempiä, kun kaikki syö ainakin yhden ruoan muualla kuin kotona. Toki tarkoitus on, että vanhemmat ottavat eväät kotoa töihin, joten meneehän sitä kuitenkin. Ruokakulujen osalta saattaa budjetti säätyä vielä aikaa myöten, mutta aloitetaan tällä.
Ruoka- ja bensabudjetista saattaisi vaikka olla varaa säästää ja hoitomaksu saattaa olla arvioitua pienempi. En ole ihan perillä sen suuruudesta.

Positiivisena pidän sellaista asiaa, että tämän vuoden asumiskuluista on tilillä jo 1/3 osa säästettynä ja vakuutus- ja verotilillä vuoden kuluista on puolet jo odottamassa. Eli hyvällä puskurilla lähdetään sen suhteen kohti loppuvuotta.


Kommentit

 1. Hienoa että on iso tavoite säästämisen suhteen. Kannattaa muistaa, että parhaan motivaation saa kun tavoite on korkea mutta kaikin puolin saavutettavissa. Joudutteko tekemään kulutustottumuksiin muutoksia vai jääkö teillä ylimääräistä muutenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästötavoite on realistinen sinänsä, että sen saavuttaaksemme meidän pitäisi hieman viilata nykyisiä kulutustottumuksia.
   Perustan tavoitteen siihen, että olemme tosiaan usean vuoden ajan eläneet yhden ihmisen tuloilla, lapsilisällä ja kotihoidontuella ja siihen sopeuttaneet menot. Nyt haasteena on pysyä kohtuullisina kuluttajina , vaikka tuloja tulee enemmän kuin vuosiin.
   Tosin kulurakenne on hieman erilainen ja ajankäyttö mullistunut, mutta saapa nähdä.

   Ylimääräistä siis jää, koska olemme pyrkineet elämään samalla rahalla kuin toisen ollessa kotona ja nyt näin kahden tienaajan perheessä rahaa jää myös säästöön.

   Uusia menoja varmaankin tulee siitä, että uusia harrastuksia kaivataan elämään ja sitä myötä tulee kuluja. Mutta sitähän varten sitä rahaa tienataan :)

   Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Talouspuolella muitakin perheellisiä! Kiva ku eksyin tänne :) Yritin vertailla het omaan kk budjettiin omaasi, mutta ihan kaikki asiat eivät auenneet, itse kun seuraan menoja kk tasolla. Olisin erittäin kiinnostunut näkemään jos jossain vaiheessa haluat/innostut avaamaan kuukausitasolla menoja/tulojanne. Toki perheen koko asiaan aina vaikuttaa, meillä taloudessa 6hlöä ja säästöprosenttia olen koko ajan yrittänyt viilailla ylöspäin. Meidän talousmatka on vasta alussa, mutta olen onnellinen että aloitimme. Jos osaat vinkata muiden perheellisten talousihmisten blogeihin, olisin erittäin kiinnostunut. Ei aina naurata kun vertaa omia (600e + työpaikkaruoat 200e) ruokakuluja sinkkujen ruokabudjetteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Miten ihmeessä minulta on mennyt sinun kommentti aivan ohitse! Kiva, että löysit blogiini ja toivottavasti et ole menettänyt uskoasi, kun en ole mitään kommentoinut.
   Ihan mahtava juttu, että olette lähtenyt laittamaan raha-asioita kuntoon. Tärkeintä on, että aloittaa, sillä siitä se sitten alkaa selviintyä :)
   Seuraavaksi kurkkaan löytyykö sinulta blogia (kun aloin heti vaan suoraan vastata).

   Olenkin kaikenlaista kirjoitellut tammikuun jälkeen meidän ostoksista, mutta juuri nyt en muista olenko tarkemmin avannut ruokabudjettia.

   Toivottavasti kirjoituksistani on ollut edelleenkin iloa :) Tsemppiä tälle taipaleelle!
   Kiitos kommentista :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveydestä : Raudanpuute

Ajatuksia motivaatiosta

Haastekuukauden rahanmeno - miten kävi?