Rohkeus - Rohkeus asettaa tavoitteita - Rohkeus saavuttaa niitä

Tutustuin noin 2,5 vuotta sitten konmari-metodiin tarkkamarkka-blogin tiivistelmässä täällä 
 ja siitä lähti minun matkani, joka on tuonut tähän päivään. 

Tiivistelmän lukeminen avarsi jo käsitykseni niin, että jotain tapahtui mielessäni. Jollain tavalla asiat loksahtivat paikalleen ja ajatustapani muuttui. 
Jotain pohjia minulla oli jo ennen sitä ja olin tuskaisesti etsinyt "jotain" jo pitkän aikaa. Konmari vastasi siihen huutoon ja auttoi minut tälle matkalle, jossa olen nyt. Henkiselle matkalle, jonka myötä muuttuu kaikki ympärilläkin. 

Huomasin kaipaavani selkeyttä ympärille ja kaikista eniten kaipasin selkeyttä mieleeni. Vauvavuosien aikana hukkasin keskittymiskykyni ja samalla suunnan elämästä hetkeksi. 

En osannut sitä pukea sanoiksi vielä silloin, mutta nyt tiedän mihin tarpeeseen KonMari vastasi minulla.
Sen myötä opin tekemään parempia päätöksiä. Päätöksentekokyky! Mikä supervoima!
Metodi opetti ensin miten päätösten kanssa kuljetaan helpoimmista päätöksistä kohti vaikeampia päätöksiä ja samalla tuolla matkalla se oma päätöksentekokyky harjaantuu. 
Ongelmia, huteja ja muita haasteita tuli matkalla. Heitin pois jotain mitä tarvitsin ja jossain vaiheessa jopa hävitin jotain vain siksi, että voisin ostaa jotain kivempaa tilalle. 

Minua auttoi kuitenkin facebookin ryhmä, jossa juuri sitä asiaa kritisoitiin ja lakkasin sitten itsekin kävittämästä käypää tavaraa vain hankkiakseni uuden tilalle. 

Mutta matka alkoi helpoista päätöksistä luopua tavarasta. Joka päätöksen jälkeen sain itsevarmuutta tehdä uuden päätöksen ja kantaa vastuun siitä, vaikka joskus se osoittautuikin huonoksi päätökseksi. Pikkuhiljaa asia alkoi levitä tavaran lisäksi muuhunkin. Halusin päästä eroon huonoista tavoista, raskaista ihmissuhteista, ikävistä ajattelumalleista ja ylipäänsä kaikesta sellaisesta, joka nostatti raskaita pilviä aurinkoni eteen. 

Yksi esiin noussut asia oli parisuhde - jota en monen muun "marittajan" tapaan marittanut, vaan lähdinkin ihan toista tietä parantamaan suhdetta ja rakentamaan sitä uudelleen. 
Isoimpana asiana oli ensin omien huonojen tapojen, ajattelumallien ja asenteen muuttaminen uudeksi ja sen jälkeen vasta sitten "uutena ihmisenä" lähteä tutkimaan minkälaista elämää haluan. 
Parisuhteemme on selvästi parantunut, etenkin viimekuukausina, kun se työ on alkanut tuottaa hedelmää. Olen itse kokoajan parempi viestimään suullisesti ja kommunikoimaan ylipäänsä kenen tahansa kanssa ja pikkuhiljaa olemme puolisoni kanssa päässeet samalle aaltopituudelle. Hän on oppinut ja kehittynyt myös paljon- joka onkin kriittistä suhteen jatkumisen kannalta, että hänkin on ollut valmis kehittymään. Jos ei ole kunnollista vuorovaikutusta ja kommunikointia, niin metsään mennään, jos yhtään halutaan hyvää elämää elää. 

Okei, menin nyt sivuraiteella. 

Mutta lähtökohta on se, että tutustuin KonMariin ja se mullisti elämäni. 

Muistan vielä kun tiivistelmän luettuani kerroin siitä ihmisille, joita asia lähinnä huvitti. Sanoin heille, että en oikeastaan edes välitä uskovatko minua tai tukevatko pyrkimyksissäni. Riittää kun elävät, niin näkevät muutoksen. Ja uskoin itse jokaisen sanomani sanan. 

Nyt se alkaa näkyä selvästi elämäni eri osa-alueilla, kotona ihmissuhteissa ja kodissa ylipäänsä, aikaansaannoksissani, joita on mm. itseni ylittäminen esiintymällä yleisölle , haastamalla itseäni kohtaamaan vaikeita tilanteita (torjuntaa jne) ja onnistumalla kääntämään tilanteet niissä positiiviseksi, työssä tulokset alkaa näkyä myös kiihtyvällä tahdilla esiin nousevasta nimestäni eri tilanteissa ja tietääkseni aina postitiivisessa valossa- en ole tehnty mitään mullistavaa, mutta olen osoittanut rohkeutta aina kun sitä vaan on tarvittu - enemmän tai vähemmän. 

Olen panostanut omaan henkiseen kasvuu, omien taitojeni kartuttamiseen ensin etsimällä myötätunnon itseäni kohtaa ja sitten kohtaamalla maailman eri valossa - Ja oli kyse sitten lastenhoidosta, asioiden tekemisessä alusta loppuun, ompelusta, kasvimaan perustamisesta, marjanpoiminnasta, sienien tai yrittien tunnistamisesta, lintujen ruokkimisesta, vapaaehtoistyöstä, harrastuksista, tapahtumien järjestämisestä, piirtämisestä, laulamisesta, kuuntelemisesta, puhumisesta, tai mitä mahdollisuuksia onkaan tullut eteen opetella uusia taitoja tai parantaa vanhoja sekä laajentaa ymmärrystä itsestä ja ympäröivästä maailmasta, olen lähtenyt tilanteisiin innosta puhkuen ja jatkuvasti asioita tarkkaillen ja kysymyksiä kysellen. 

Viimevuonna taloudellisiin asioihin panostin ehkä eniten. Laitoin tavoitteita, saavutin niitä ja podin tavoitteen saavuttamisen jälkeistä tylsyyttä. Nyt olen automatisoinut entistä enemmän rahaliikennettä, opettanut itseäni ja puolisoani paremmaksi rahankäyttäjäksi ja kuluttajaksi ja opettanut itseäni oppimaan paremmin tässäkin asiassa. Olemme opetelleen puhumaan rahasta keskenämme ja muille.

Tänävuonna ensimmäistä kertaa olen tuntenut itseni tarpeeksi rohkeaksi oikeasti laittaa tavoitteita sillekin elämäni osa-alueelle, joka on ollut kaikista haastavin. Eli fysiikka, eli keho, eli terveys.

Olen lähempänä 40-vuotiasta kuin 30-vuotiasta ja on nyt vaan hyväksyttävä, että tästä ei nuorruta tai aika lisäänny. Olen nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa saanut vision myös kehooni liittyen ja uskon täysin sen toteutumiseen. 
Näen itseni sporttisena, vahvana ja hyvinvoivana 4-kymppisenä, jonka elämässä on mielenkiintoinen työ, mukavaa tekemistä vapaa-aikana liittyen esiintymiseen ja näyttelemiseen sekä aktiivinen elämä liikkuen luonnossa ja muualla koko perheen kanssa. 
Näen itseni rohkeana, kannustavana, positiivisena, helposti lähestyttävänä ja monessa mukana olevana ihmisenä, puolisona, ystävänä, työtoverina, naapurina jne.

Tavoitteiden asettaminen on tähän mennessä toiminut hyvin, vaikka tavoitteet onkin olleet ehkä epämääräisiä tai ainakin huonosti sanoitettuja- mutta nyt sitä kohti jossa odottaa minun tulevaisuuteni. 

Olen kamppaillut painoni kanssa lapsuudesta lähtien enkä ollenkaan vähiten sen vuoksi, että lähipiirissäni on ollut sen suhteen myrkyllisiä ihmisiä, jotka myrkyttivät mieleni ja väärensivät kuvan itsestäni ihan sellaiseksi kuin se ei ole. Nyt ne menneet on annettu anteeksi itselle ja myrkyttäjille ja tulevaa kohti mennään tiedostaen, että se olen minä joka tämän kulkupelin (kehoni) kunnosta määrää ja tottahan haluan sen olevan kunnossa toteuttamaan kaikkia niitä haaveita ja unelmiä joita minulla elämälleni vielä on. 

Viimevuoden teema oli myötätunto. 
Tämän vuoden teema on rohkeus. Rohkeudella kohti uutta kaikilla elämän osa-alueilla <3

Rohkeutta myös teille blogini lukijat <3 
Kommentit

 1. Olipa motivoiva ja ihanan voimauttava kirjoitus! Kiitos :) Konmari on myös tehnyt omassa elämässäni samankaltaisia asioita. Ja jotenkin muutenkin nyt on aika ottaa oman elämän ohjat. Rohkeasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3
   Tuntuu siltä, että pienet asiat ja muutokset alkaa pikkuhiljaa kääntää isoa valtamerilaivaa.
   Samalla, kun huomaa muutoksen itsessä, sen alkaa huomata muissa ja se on minusta hyvin rohkaisevaa. Ehkä tämä maailma ei olekaan menetetty, sillä me ihmiset voimme sittenkin oppia. <3   Poista
 2. Hyvin tiivistit omat ajatukseni. Itse koukutuin Netflixin äärelle katsomaan Konmarin tekemää tv-sarjaa. Henkisyys ja erilainen tapa elää ovat houkutelleet jo pitemmän aikaa. Siksi itsellänikin on kaksi varsin poikkeavaa blogia: toinen keskittyy kylmästi talouden numeroihin, ja toinen siihen mitä todella haluan elämältä. Toisaalta hyvä talous luo mahdollisuuden oman itsensä toteuttamiseen.

  Tsemppiä vuodelle 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :)¨

   Ja vitsit, että minäkin haluaisin katsoa tuon Konmari-sarjan, mutta en omaa tunnuksia Netflixiin enkä ehdi katsoa, vaikka hankkisinkin tunnukset.

   Kaksi blogia on ollut itsellänikin välillä mielessä, mutta sitten iskee laiskuus ja laitan kaiken tänne. Ehkä tämä on enemmän sellainen taloutta ja elämää-blogi minulla :D

   Kiitos sinulle kivasta kommentista ja onnea ja menestystä vuodelle 2019!

   Poista
 3. Oho. Olipa tiivistettyä tekstiä elämästä. Lue Alasaarelan kirja Sinä pystyt. Omaa ajattelua se avarsi. Siirryn seuraavaksi tuohon tekstiin minkä linkkasit.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld