Elämän langanpätkien seassa

 On niin paljon asioita, joista haluaisin puhua - jotka ovat meneillään juuri nyt elämässäni. 

Olen alkanut tämän matkani aikana huomata, että raha ja siihen liittyvät jutut on vain yksi osa palapeliä, joka oikeasti on iso monitahoinen ja monikasvoinen kuva, ja josta yhden osan selvittämällä vasta on mahdollista päästä seuraavaan osaan. Tai edes saada osa seuraavasta ja sen myötä vasta ymmärrys, että palapeli sittenkin jatkuu johonkin suuntaan.  

Olen huomannut, että nämä menneet muutama vuosi raha-asioiden kautta pohtien elämää, itseäni, arvojani ja kaikkea  olen päässyt käsiksi sellaisiin asioihin, jotka aiemmin jäivät sinne raha-asioiden alle. 
Tai sen alle, kun on tosiaan tuntenut jonkin puuttuvan tai olevan sen päässä, että kunhan vaan olisi rahaa - tai aikaa - tai aikaa ja rahaa. 

Olen hypännyt nyt matkalle, jossa tavoitteena on oikeasti rakentaa sellainen elämä itselle kuin minkä haluaa - siis kaikin puolin. Ja nyt tämän kirjoittaminen tähän tekee sen niin paljon todellisemman tuntuiseksi. (Tähän muuten liittyy se, että läheiset ihmiset on vähän ihmeissään - tosi läheiset on itsekin lähteneet muutokseen - vähän kauempana olevat ovat kummastuneita ja ehkä vähän peloissaan siitä, että olen hurahtanut johonkin lahkoon :D )

Siihen liittyy kaikki - siihen liittyy pankkitilin saldo - puntarin lukema - ystävien määrä - työ - ympäristö jossa elän - ajatukset joita ajattelen - asiat joita teen ja joita jätän tekemättä - se liittyy kaikkeen. 

Tuntuu, että olen sellaisessa elämän risteyskohdassa, tai sellaisessa murrosvaiheessa, että jokapaikka on täynnä keskeneräisiä tarinoita - kuin langanpätkiä, jotka heiluvat tuulessa ja jotka odottavat, että ne solmitaan jonnekkin osoittamaan taas sitä suuntaa mihin ne vievät. Tai kertomaan sen tarinan, mistä ne tulivat ja mitä sillä langanpätkällä tehdään jatkossa tai miksi se oli juuri tärkeä.  

Tilanne ei ole ahdistava - se on riemastuttava ja täynnä odotusta, vaikka samalla on pitkästä aikaa sellainen tyyneys monen asian suhteen.
Aiemmin kirjoitinkin siitä, etten tiedä minnepäin mennä tai mitä tehdä tai mihin panostaa - nyt se alkaa näyttää kokoajan selvemmältä. 

Pieni ärsytys vaan tulee tästä, kun en osaa koota ja pukea sanoiksi ajatuksiani. 


Minusta tuntuu, että kaikki tällä hetkellä elämässäni - siis "negatiivisetkin" asiat kuten lomautukset, lähtevät vuokralaiset ja muut - tukevat sitä matkaa ja kasvua jolla olen ja vaan auttavat minua löytämään tienpään oikeaan suuntaan helpommin. 
Tuntuu tosi hyvältä, vaikka samalla on mieli täynnä keskeneräisiä - jäsentelemättömiä asioita. 

Minusta tuntuu, että taloustilanteeseemmekin on tulossa positiivinen muutos lähiaikoina. En tiedä vielä miten, en tiedä mistä, mutta tiedän, että sellainen on tulossa - ja samalla tulee asioita selkiämään ja avautumaan. 
Jännittävää nähdä miten asiat lähtevätkään loksahtelemaan. 

Elämme jotenkin mielettömän hienoja aikoja tässä maailmassa kaikesta huolimatta. 

Vai miltä sinusta tuntuu?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld