Ollako vaiko eikö olla rahaa?

Minulla ei ole koskaan ollut paljoa rahaa, mutta aina sen verran, että olen pärjännyt.

Nuorempana raha poltteli taskussa ja tilillä ja kaiken laitoin pikkuhiljaa menemään. Silti täysin rahattomana tai aivan turvattomana en ole koskaan taloudellisesti ollut, vaan aina on ollut joku "vara". Tosin näin jälkikäteen se vara on ollut oikeasti kyllä vain silmänlumetta.

Käännekohta elämässäni tapahtui yli vuosikymmen sitten, kun tapasin mieheni. Silloin kaksi köyhää laittoi rahattomat elämänsä yhteen. Pienin askelin on tultu sieltä tuhansien miinustaloudesta tähän päivään, kun velkaa on edelleen, mutta on myös pieniä säästöjä.

Huolettomasta tuhlaajasta on tullut talouttaan tarkkaileva ...  hmm, silti ajoittain huoleton tuhlari, joka kuitenkin pitää jonkinlaisen kurin kokoajan.

Viimeviikkoina olen innostunut pitkän ajan jälkeen taas päivittämään tilannetta, laatimaan budjettia ja miettimään tulevia siirtoja. Olen samaan aikaan innostunut puhumaan ja pohtimaan talouteen liittyviä asioita ja kaivannut kanavaa, jossa intoa ja ajatuksia voisi purkaa.
En ole kirjoittanut blogia vuosiin, mutta nyt tuli sellainen fiilis, että ehkä nyt on aika.

Viimeiset viisi vuotta on mennyt eläessä lapsiperhearkea ja kamppaillessa toimeentulon kanssa. Kotihoidontuella ja toisen palkalla on eletty ja pärjätty - toki tehden myös tarpeellisia toimia rahan riittävyydeksi.
Toimia on ollut kulujen seuranta, budjetointi, sinking fund- tyyppinen säästäminen jossain määrin ja varautuminen etukäteen asioihin siltä osin, kuin vain (taloudellisesti ja henkisesti) voi niihin varautua.

Omaisuutta minulla ei oikeastaan ole kuin pieni määrä osakkeita.
Haaveilen asuntosijoittamisesta ja varallisuuden kerryttämisestä sillä tavalla.

Tavoitteeni on opiskella asuntosijoittamis-asiaa niin paljon kuin mahdollista vuoden 2018 aikana ja vuonna 2019 kääriä hihat ja ryhtyä toimeen.
Lähtötaso on keskimäärin pohjalta, joten suunta on vain ylöspäin.

Tulevissa postauksissa aion kurkata hieman menneisyyteen ja käydä läpi mitä olisi pitänyt tehdä toisin.  Ei voi oppia, jos ei voi myöntää menneisyyden virheitään.

Tervetuloa mukaan matkalle Penni Roposesta RahaNaiseksi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld