Lomavaihde rahankäytössä

Loma ei ole vielä pyörähtänyt käyntiin täysillä, sillä oma lomani on vielä muutaman päivän päässä odottamassa alkamistaan, mutta rahankäytössä lomakuu näkyy jo.

Joka viikonloppu on tarjolla vaikka mitä festivaalia ja tapahtumaa, pientä ja isoa, joissa pääsee näppärästi rahoistaan eroon. Olemme käyneet lasten kanssa kiertämässä pari tapahtumaa. Oma ajatukseni on ollut, että jollain tavalla tapahtumissa kannatan järjestäjää tai myyjiä jättämällä edes pienen summan rahaa käynnilläni ja näin olen tietenkin toiminut käytännössäkin.
Useimmiten ostan jotain syötävää tai muuta sellaista, josta ei jää muistoa (paitsi lanteille - ikuisesti). 

Menneenä viikonloppuna olin myös juhlatunnelmassa paikallisilla festivaaleilla ja sain nauttia hyvästä musiikista, kauniista ilmasta ja mukavasta seurasta.
Lämmin päivä tosin teki tepposet ja nestehukka vaivasi seuruettamme loppuillasta vaihtelevalla voimakkuudella. Onneksi siitä sitten selvittiin ilman isompia ongelmia.

*Muistakaa ihmiset juoda - kivennäisvettä - mehua - vettä. Vesi on hyvä, mutta saattaa liikaa laimentaa elimistöä, jos sitä juo liikaa. *

Lomakuukauden budjetti on hieman normaalia suurempi, mutta näyttää tässä vaiheessa jo aika hurjalta. Normaalikuukauden budjetista eli 1100e ruokaan ja polttoaineisiin on kulunut jo 1020 euroa. Siis mitä ihmettä!
Jäljellä on 80e sekä huvitilin rahat noin 500e ja reissu on vasta edessä.
- Selityksenä on höveliäisyys kauppareissuilla, joilta on tarttunut mukaan kengät ja muutama säänmukainen vaate sekä jotain tarpeellista tavaraa, tuliaisia/lahjoja sukulaislapsille,  festivaalit asiaankuuluvine nautintoaineineen, yölliset eväät ja taksimatka korpeen.
Lisäksi vajaan viikon kylässä ollut suurperhe, jonka ruokkiminen ja juottaminen nosti hetkellisesti ruokalaskua.
Siirsin tuosta budjetista myös yhden satasen autokulutilille. Eli ehkä täytyy puhua 1000e budjetista tässä kuussa.

Loma on siis pian täällä! Aivan ihanaa!
Aion tuhlata lomalla rahan sijasta huomiotani ja aikaani lapsiin ja nukkua hyvin. Se on suunnitelma. 

Kommentit

  1. Suurperheen ruokkiminen on kyllä kallista... heheh (minun lapset syö koko ajan... kaikki kelpaa ja kaikki on hyvää... no sehän on vaan terveen aktiivisen lapsen merkki). Minä päätin vähän yrittää vähentää menoja loppukuukaudelta, mutta niinhän tuota tekisi mieli valmisruokaa... pitsa/kebab maistuisi ja saisi välitauon omasta keittiöstä (toisaalta yksi lapseni haluaisi leipoa sämpylöitä itse).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntui, että kokoajan oli ruoka-aika tai vähintäänkin joku kysymässä jotain syötävää. :D Näillä helteillä ei juurikaan innostanut hellan ääressä puuhailu, mutta pakkohan se oli.

      Ja sama vika täällä, ai että, olis niin ihana vaan hakea valmista, helppoa ja rasvaista noutoruokaa kotiin. - Se viikonlopun viihdeillan kebap ranskalaisilla meni eikä siitä jäänyt edes kunnon muistoa (paitsi ikuisesti lanteille) :D

      Poista
  2. Kesällä rahaa saa kulumaan normaalia enemmän. Omat suosikkini on mansikat ja jäätelö, ja samoilla herkuilla hemmottelen myös meidän lapsia :)

    VastaaPoista
  3. Tuntuu kyllä että budjetti paukkuu itselläkin koko ajan vaikka lomaan vielä pari viikkoa. Syksyllä sitten tiukemmin. :P

    VastaaPoista
  4. Mulla menee rahaa enemmän siinä että ei yhtään huvittaisi laittaa ruokaa :/ liian kuuma ja mikään ei maistu kummallekaan :/ sushibuffet on aina on point

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld