Toukokuun toteutuneet menot

Toukokuussa rahaa kului huomattavasti enemmän kuin olin lainkaan, hurjissa kuvitelmissakaan ennakoinut. Olin tietoinen, että iso hankinta on tulossa eteen, mutta olin päättänyt säästää ennen sitä. Olin ajatellut maksaa kulutusluoton etukäteen pois, mutta en ollut oikeasti ajatellut ostaa uutta autoa.

Maksoin kulutusluoton kyllä, mutta jouduin lainaamaan saman summan sitten ostaakseni auton.
Autot kun eivät katso aikaa tai paikkaa särkyä
Päätin tällä kertaa panostaa hieman enemmän autoon ja toivoa, että se kannattaa.

Tässä kuussa menen vielä tässä menopuolen esittelyssä ns vanhalla systeemillä ja todennäköisesti ensikuusta lähtien esitän asiat eri tavalla.
Käytän siis Sinkin Fundeja ja siinä mielessä nykyinen seurantatapa ei ole ihan paras.
Mut siitä sitten lisää.

Mutta tässäpä toteuma ja suluissa budjetti.

Asuminen ja autoilu 604,31e (670e) ylijäämä 65,96e
Sähkö 185,12e (170e)
Vesi 0e (50e)
Jäte 40e (0e)
Netti ja liittymät 49,90 (50e)
Bensa 329,29 (400e)

Lainat ja luotto 3293,68e (3304,99e) alijäämä 11,31e

Rahastoihin 50e (50e)

Ruokaan 981,85e (700e) alijäämä 281,85e

Harrastukset 40e (200e) ylijäämä 160e
kommentti: KOIRAN ROKOTUS EDELLEEEEN ottamatta

Vakuutukset ja verot 0e (0e)

Shoppailu 6363e (0e) alijäämä 6363e
kommentti : Shoppailu sisältää liput sirkukseen, lapsille kengät, uppopumpun, vähän vaatteita, huonekaluja töihin (saa joskus rahat takaisin) ja AUTON.
Aika huolestuttava tilanne, kun budjetti kuitenkin oli nolla euroa...

Lasten ruokaraha 0e (100e) ylijäämä 100e

Tässä kuussa rahaa meni pöyristyttävät 11304,15e
Tästä summasta 2500e on lainattua rahaa, joka on maksettavana sitten kesän ja syksyn aikana (ilman korkoa - jota ajattelin tosin jollain tavalla maksaa lainaajalle :) ).


 Jätemaksua tuli kaatopaikalle viedyistä kuormista, joista kaksi oli maksullista jätettä.

Sähkölasku oli ilahduttavan pieni, vaikka vähän budjetti ylittyi sen suhteen.

Bensaan meni vähemmän, vaikka se maksaakin nyt järkyttävän paljon. Ajomme ovat hieman omasta toiminnasta johtuen vähentyneet ja näillä bensanhinnoilla se kyllä kannattaa.

Luoton maksu onnistuin etukäteen ja säästin sillä ainakin 600e. Olen todella tyytyväinen siihen! Ei voi muuta sanoa. Kokonaisuudessaan 7000e luoton maksu 5 kuukaudessa oli mielestäni oikein hyvä saavutus.

Rahastoihin menee kyllä oikeasti enemmän, mutta minun laskenta on näissä nyt jotenkin otuvaa... Korjaan asian jossain vaiheessa.

Ruokalasku oli jo kuun puolessa välissä iso. En ole käynyt kuitteja läpi, mutta se tulee tehdä ja paikallistaa ongelman nimi. Jostain syystä kaupassa on käyty jatkuvasti. Todennäköisesti lasten hoito kotona on vaikuttanut siihen, mutta luultavasti isompi syy on kiireen lohtuherkut ja muut naposteltavat, joita muistini perukoilla hämärästi muistan tehneeni.

Harrastuksissa jäi taas rahaa käyttämättä, kun koiraa ei ole edelleenkään rokotettu. Nyt se syy alkaa selvitä pikkuhiljaa, kun huomaan, että ajan puute on syynä. En tiedä miten järjestän koiran virka-aikaan rokotuksille, kun  olen virka-aikaan työssä.

Iso vakuutusmaksu on tulossa kesäkuussa tai heinäkuussa. Tilillä on onneksi sitä varten varattuna rahaa, vaikka sieltä sitä ajoittain on lainailtu. Kunhan iso yksittäinen lasku on maksettuna päästään taas säästämään loppuvuoden vakuutus- ja verorahoja.

Näin päin pois sitten kohti kesäkuuta :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld