Kun autonvaihto tuli eteen

Parin viikon sisään alkoi autosta kuulua epäilyttävä ulina eikä hermoni kestänyt sitä.
Kyseinen auto on ollut minulla 1,5 vuotta ja siinä aikana olen laittanut autoon noin 2000e rahaa korjauksiin. Autohan ostaessa maksoi alle 3000e, joten typerää sellainen rahan syytäminen oli surkeaan autoon. Mutta - tehty mitä tehty.

Nyt kyseessä vaikutti olevan vaihdelaatikko, joka antoi merkkejä lopputulemasta. En tosin ole mikään ammattilainen, mutta vaihteiden nykimiset ja automaattilaatikon vaihtamisen ongelmat sekä kerran näytölle tullut vaihteistovikakoodi antoi osviittaa siihen suuntaan.

Alkuperäinen suunnitelma oli ajella autolla kesä ja säästää vähän rahaa autonostoa varten, mutta suunnitelma muuttui lennosta ja ostin perjantaina auton.
Budjetti oli 4000e, mutta maksoinkin 6000e. Hupsista *aatana.

Eli tilanne meni hyvästä tiukaksi ja auto vaihtui Citroenista Toyota avensikseksi.

...

Onneksi sain lähisukulaiselta edullisen lainan, jolla katoin budjetin ylittäneen osan ja selviämme kyllä. Kesästä tulee vaan sitten tämän myötä hieman tiukempi, sillä tarkoitus on maksaa laina heti takaisin, mutta toivo elää, että auto on luotettavampi.

Mutta näin aloitetaan tämä viikko.

Kommentit

  1. Toyotalla on ainakin hyvä ja luotettava maine. Uskon, että pidemmällä tähtäimellä auton vaihto kannatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on taloudessa toinenkin Toyota, tosin vuosimalli on 93. Siinä ei oikeastaan ole muuta vikaa kuin ruoste ja kilometrejä kohta puoli miljoonaa. Sitä ei edes viitsi alkaa vaihtaa, koska kilometrit on niin halpoja tässä vaiheessa.

      Toivo elää, että toyota palvelee <3 Ainakin hyvällä fiiliksellä sen suhteen :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld