Mustan perjantain ostokset

Olin facebookissa osallistunut jo aiemmin Älä osta mitään- päivän tapahtumaan ja olin vakuuttunut, että en osta mitään koko päivänä - kunnes päivää aiemmin tajusin, että ostoksille tuli sittenkin lähtö. Olin jo aiemmin saanut perjantain vapaaksi ja koska viikonlopun parisuhdereissu-suunnitelmat peruuntui päätimme lähteä perjantaina koko perheellä ostoksille.

Lopulta kävi niin, että rahaa meni lähes 300 euroa, muttei tainnut mitään sellaista tarttua mukaan, joka olisi ollut Black Friday-alennuksessa.

Kirppisostoksilla ja Ikeassa

Ensin kiersimme kirppikset, joista löytyi kohtuuhintaan lapsille haalarit (3kpl), esikoiselle korokeistuin selkänojalla ja muutama sisävaate itselle ja lapsille. Kirppisostoksille tuli hintaa noin 55e
Sitten pyörähdimme ikeasta katsomassa petauspatjaa ja mukaan tarttuikin löytönurkasta petari alle puoleen hintaan eli noin 150eurolla.
Olimme varautuneet ostamaan petarin noin 500eurolla, joten aikamoinen säästö kertyi tästä löydöstä. Ikeasta ostimme jotain täydennystä mm. paristo-osastolle ja led-lamppuihin ja reilusti askartelu- ja maalaustarvikkeita, joita perheessämme kuluu nykyään paljon, kun kaikki perheenjäsenet ovat innostuneet eri tavoin taiteilemaan.
Ikean lasku oli noin 210 euroa

Näiden ostosten lisäksi kävimme reissussa syömässä ja lapset pääsivät ikean lapsiparkkiin leikkihommille samalla, kun aikuiset saivat juoda kahvit omassa rauhassa ja pyörähtää muutamassa kaupassa toteamassa miten vähän sitä tarvitseekaan mitään ja miten paljon kaikkea onkaan tyrkyllä.

Lahjaksi aikaa ja yhteistä tekemistä

Suunnitelmissamme on pidättäytyä isosta määrästä joululahjoja ja paketeista tulee löytymään todennäköisesti lähinnä askartelutarvikkeita koko perheelle.
Yksi mahdollisuus on paketoida vanhoja (puolisoni lapsuudesta) pelejä kaapista ja mahdollisesti ottaa sitten leikkiin tavaroita, jotka ovat olleen karenssissa viimeaikoina.
En usko, että lapsia haittaa saada vanhoja tavaroita joulun aikaan leikkiin, joten aion käyttää tätä kodin sisäistä lelujen kierrätystä osana joululahjaa :)

Tavoitteena on jouluna leikkiä, pelata, piirtää, askarrella ja ulkoilla lasten kanssa. Uskon niistä jäävän muiston olevan paras lahja lapsille ja luonto ja kukkaro kiittää..



Kommentit

  1. Enemmän olen itsekin tuon Älä osta mitään-päivän kannalla. En pidä siitä, että ostetaan turhaa tavaraa vain koska se on alennuksessa. Sinun ostokset olivat kuitenkin tuollaisia järkiostoksia: kirppistelyä ja petauspatja. Lisäksi lapsiperheessähän noita askartelujuttuja aina tarvitaan! Itsekin lopulta pyörähdin parissa kaupassa Black Fridayna ja onnekseni löysin pari joululahjaa alennuksesta. Olisin nuo lahjat muutenkin ostanut, mutta nyt oli ihan kiva että olivat alessa. (Toinen näistä muuten meni Joulupuu-keräyksen kautta jollekin lapselle, joka ei välttämättä muuten saisi yhtään pakettia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tuo jouolupuu-lahja. Itse eilen mietin josko ostaisi suklaakalentereita lapsille, joiden perheellä ei välttämättä ole rahaa sitä hommata. Itse sain lapsena lahjoja joulupuu-keräyksestä, voi kyllä ostaa vastalahjaksi jollekin lapselle jotain pientä lahjaa. Kiitos inspiraatiosta siis penninvenyttäjä.

      Poista
    2. Minä ajattelen ÄOM-päivän Black Fridayna sellasena herättelijänä. Että miltä tuntuu ajatus valtavien alennuksien äärellä jättää ostamatta. Toivottavasti se herättelee, jos liikaa ahdistaa jättää ostamatta.
      Joskus olisin todennäköisesti ajatellut jääväni kaikenlaisesta tärkeästä paitsi, kun en olisi voinut ostamalla säästää :D
      Todennäköisesti alennuksia tulee ja menee ja jos vaan jaksaa odottaa joulun ylitse, niin siellä riittää sitten alennusmyyntejä. Jos siis jotain oikeasti tarvitsee.

      Olen monena vuonna halunnut osallistua Joulupuu-keräykseen, mutta jostain syystä se on mennyt yhtä monena vuonna ohi. Ehkä tänävuonna nyt osallistun, sillä olisi kyllä ihana antaa lahja lapselle, joka ei sitä muuten saa. <3

      Kiitos teille molemmille kommenteista :)

      Poista
    3. Kirjoitin juuri blogiini enemmän joulun hyväntekeväisyyskeräyksistä :)
      https://vapaapenninvenyttaja.blogspot.com/2018/11/joulukuun-saastot-hyvantekevaisyyteen.html

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld