Haastekuukauden rahanmeno - miten kävi?

Puhun nyt kulutukseen menneestä rahasta.
Muut kustannukset kulkevat sen mukaan, miten lasku tulee - kiitos sinking fund- tyyppisen säästämisen jolloin rahaa on ollut odottamassa tilillä huolimatta siitä onko kova kuukausi vai helpompi.

Käytämme lähinnä S-ryhmän palveluita, joten tosi näppärästi tiedot saa S-mobiilista, jota nyt käytänkin tässä sieltä saatavaa tietoa.

Kuukauden muuttuvat menot

Tankkaus                             258,76e
Ruokakauppa                      269,75e
Ravintolat                              85,20e
Terveys/hyvinvointi            263,88e  (lasten lääkärikäynnit, kaikkien lääkkeet ja aikuisten hieronnat)
Vitamiinit ja lisäravinteet    218,00e

Yhteensä                     1095,59e
Ravintoon yhteensä       572,95e

- Huomasin, että en ollut huomioinut hierontoja ja lapsen lääkärikäyntejä aiemmin. Vakuutus löytyy, mutta eka käynti menee omasta pussista ja tällä kertaa ei taida vakuutuksesta tulla mitään takaisin.
Lisäksi sitten hankin isomman satsin vitamiineja ja lisäravinteita koko perheen käyttöön, joka nosti menoja.

 - Ostimme myös jääkaappipakastimen rikkoutuneen, 17 vuotta palvelleen tilalle ja se toimitettiin 1.3.19. Maksu tulee luottokortilla maksamisen vuoksi vasta tässä kuussa, joten en huomoi tuota hankintaa helmikuulla.

Tankkiin meni yllättävän vähän - mutta huomioiden sen, että puoliso oli melkein koko kuukauden kotona - se on aika tutun kuuloinen summa. Nykyisellä elämäntavallamme polttoaineeseen menee kuukaudessa huomattavasti enemmän, sillä ylimääräistä ajettavaa tulee lasten hoidosta hakujen vuoksi noin 20 kilometriä jokapäivä. Yhteinen päivittäinen ajomatkamme on noin 100km, joten kilometrejä kertyy kahteen autoon.

Ruokaan meni niin vähän, että hämmästelen sitä vieläkin. Me olisimme oikeasti pärjänneet sillä yhdellä kauppareissulla helposti.
Täytyy tietysti kuitenkin muistaa, että minä söin viikon verran työnantajan piikkiin ja yhden aikuisen yksi täysi ateria vaikuttaa jo kotona vähentävästi aika paljonkin.

Uutena ostoslistalle tuli vitamiinit ja lisäravinteet, jotka päätimme ottaa osaksi elämäämme. Tämä kuukausi on selvästi laittanut ajattelemaan- ei pelkästään sitä miten paljon rahaa menee ruokaan - vaan myös siihen, että oikeasti saamme hyvinvointia siitä mitä syömme. Itselläni lääkäri painosti aloittamaan lääkityksen korkeaan kolesteroliin ja viimevuosina perheen molemmat aikuiset ovat saaneet kokea miltä tuntuu olla loputtoman väsynyt.

Aina en jaksa tai pysty tai halua huolehtia siitä tarpeeksi, että ruoka olisi monipuolista ja sitä tulisi syötyä sopivasti ja valitsimme sitten ottaa osan purkista tukeaksemme hyvinvointiamme. Tosin, ainahan sitä on purkista joutunut jotain ottaa, mutta nyt valitsimme sitten ihan tuotesarjan käyttöön.
Samalla asia liittyy uusiin haasteisiin, joita itselleni asetin - vaan niistä sitten lisää myöhemmin.

Käytännössä rahaa on kulunut vähintään saman verran kuin muinakin kuukausina, mutta se mihin rahaa on kulunut - se on muuttunut.

Kommentit

 1. Tosi vähän meni kyllä ruokaan teidän perheellä rahaa. Huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin yllättynyt ja iloinen. Tämä haastekuukausi meni oikeasti paljon paremmin kuin viimevuonna ja jotenkin tästä jäi nyt mieli - että tätä kokeillaan ensivuonna uudestaan.
   Se jää nähtäväksi, että kokeillaanko.
   Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Miten vähän voi mennä ruokaan rahaa? täytyy itsekin ottaa tavoitteeksi taas pienentää laskua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaikuttaa se, että lapset syövät kolme ruokaa päiväkodissa arkisin ja minä söin yhden viikon työnantajan piikkiin lounaat. Se vähensi ruuan tarvetta reilusti.
   Mutta oikeasti olisimme pärjänneet yhdellä kauppareissulla mainiosti - koska kuivat aineet jne.

   Nyt tosin vähän muokattiin ruokavaliota, kun sitä ehti yllättäen miettiä tuossa haastekuukauden aikana. Se on alkuun hieman nostanut kustannuksia, mutta vasta aika näyttää johtuuko se vaan tästä opetteluvaiheesta.

   Poista
 3. Helmikuu oli meidänkin perheessä tosi pienikulutuksinen ruoan suhteen. Kummallista. Toki siihen oli vaikuttanut tammikuun viimeisen päivän kauppareissu sekä pakastimen ruokavarastot. Mutta silti. Tämmöiset kuukaudet tuovan hyvää mieltä silti :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld