Uudet tuulet kuljettaa

Kuumin kesä alkanee olla ohi ja intiaanikesää odotellessa. Eilen oli ihanan lämmin päivä, vaikkakin hieman tuulinen.
Ilman tuulta päivä olisi ollut suorastaan helteinen. 

Tuulet puhaltaa elämässäkin ja on suorastaan laittaneet perustavanlaatuisia oletuksia uusiksi. 
Jotain sellaista, jota en ollut ollenkaan ajatellut mahdolliseksi, onkin nyt tapahtumassa. 

Mutta ensin hieman menneestä kesästä. 

Aloitin alkukesästä esimiestehtävässä ensikertaa elämässäni ja samalla muuttui elämänrytmi päivävuorolaisesta vuorotyöntekijäksi.
Se oli yllättävän helppo muutos, mutta näin kesän lopuilla voi todeta, että myöhästytti unirytmiä parilla tunnilla. 

Yövuoro ei sovi kaikille. Tässä vaiheessa ikää se kuitenkaan ei pahemman laatuisesti vaikuttanut, sillä pystyin nukkumaan aivan hyvin vuorokauden eri aikoihin. 

Olin ajatellut etukäteen, että sopeudun uuteen työhön ja vastuuseen hyvin. Olin ottanut haasteeksi oppia hahmottamaan asioita nopeasti ja parantaa omaa oppimiskykyä kesän aikana tulevissa haasteissa. Haastoin itseäni tarkoituksella tutustumalla eri osastojen itselleni uusiin ihmisiin ja yritin osaltani viedä yhteistyön siemeniä mennessäni ristiin osastojen välillä kulkiessa. 

Mitä opin kesän aikana?

Opin kesän aikana ymmärtämään, että tulevaisuus on ammattijohtajien, ja että omaan hyvät valmiudet kasvaa hyväksi johtajaksi. Se vaan vaatii aikaa ja harjoittelua. 

Opin, että kuuntelemalla työntekijöitä pääsee erittäin pitkälle. Kuuntelemalla pääsee jyvälle siitä mikä ei toimi ja mikä ehkä auttaisi. Kuuntelemalla laajasti eri työvaiheissa, eri osastoilla ja etenkin rajapinnoissa työskenteleviä - pääsee kärryille siitä missä on kompastuskivet ja missä on paikkoja, joita voi korjata. 

Kuunteleminen tässä tilanteessa vaatii kykyä tarkastella omaa toimintaa objektiivisesti ja luopumista puolustuskannasta, taitoa kuunnella aktiivisesti ja kysyä kysymyksiä, jotka auttavat puhujaa kertomaan aidosti ajatuksensa. 

Tärkeimpänä opin, että panostamalla ihmisiin saa kaikista parhaan tuloksen. Uskomalla, rohkaisemalla, kysymällä ja kannustamalla pääsee erittäin todennäköisesti hyvään lopputulokseen, kun esimiehen ei tarvitse kuin kuunnella miten työntekijät ratkaisee ongelmat joihin he tulevat apua kysymään. 

Tässä muuttuvassa maailmassa ihmisen panos on entistä tärkeämpi, kun tylsät ja yksitoikkoiset työt tehdään koneiden avulla, joita vaan työntekijät valvovat. Silloin työntekijällä on suuri rooli huomata, korjata, ennakoida ja tehostaa toimintaa, kun vain motivaatio siihen löytyy. 
Ja motivaatio tulee hyvästä johtamisesta ja työntekijän arvostamisesta. 
Ja hyvä johtaminen taas tulee osaavan johtajan toimesta. Hyvä johtaminen ei ole sattuma, vaan siihen oikeasti tarvitaan henkilö, joka ymmärtää johtamisen tärkeyden. 

Opin kesän aikana ymmärtämään, että tulevaisuus on ammattijohtajien, ja että omaan hyvät valmiudet kasvaa hyväksi johtajaksi. Se vaan vaatii aikaa ja harjoittelua. 

Kesän aikana ymmärsin myös muita asioita ja huomasin entistä selvemmin omat vahvuuteni ja kiinnostuksen kohteeni. 

Suuria muutoksia  - Isoin päätös aikuisiällä 

Olin ajatellut, että elämän suuria muutoksia on esimerkiksi vielä raskaaksi tuleminen ja työelämästä vielä kertaalleen sivuun jääminen tai sitten ensimmäisen asunnon ostaminen kaupungista ja sen myötä helpompi elämä. 
Vaan en arvannut, että kaiken taloudellisen elämäni perusta muuttuisi. Eli työ. 
Olin mielestäni tyytyväinen, arvostettu ja pidin työstäni. 
Olen muutoksesta yhtä hämmästynyt kuin moni muukin ympärilläni.

Sen sijaan, että nyt jatkankin tähtäämistä uusiin haasteisiin työnantajani leivissä - vaihdan työnantajaa. Hulluinta on, että en etsinyt työtä. 
Työpaikkailmoitus vaan lähetettiin minulle ja tsempattiin sitä hakemaan. En halunnut hakea sitä, sillä minusta tuntui, että se on juuri minulle sopiva - vaan liian kaukana kotoa. 
Jostain syystä kuitenkin hain työtä, sain sen, ja otin jopa vastaan ja nyt opettelen ymmärtämään mitä siitä oikein seuraa. Ainakin tulossa on iso muutto - sillä koko perhe muuttaa uudelle paikkakunnalle. 
Päätös oli erittäin vaikea tehdä ja se aiheutti valtavan tunnemyräkän. 

Koti jää tänne ja sen kohtalo on avoinna. 
Puolison on myös irtisanouduttava työstään, jotta koko perhe pääsee muuttamaan, joten paljon on tehtävää. Sen lisäksi sitten pitää vielä olla oikeasti aikaa ja mahdollisuus siihen muuttoon oikeasti. Jää nähtäväksi, että missä vaiheessa muutto oikeasti tapahtuu. 
Työni kuitenkin alkaa kuukauden päästä, jolloin minun on lähdettävä aloittamaan työt. 

Nähtäväksi jää mitä tässä vielä syksyn mittaan seuraa ja miten se elämä alkaa sitten uudella paikkakunnalla. 

Mukavaa elokuun loppua kaikille lukijoille!

Kommentit

  1. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

    Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säästö se on pienikin säästö - minisäästövinkit

Muutoksia ja muuttoa

Kiireinen koronakevät