Lomasuunnitelmia, unelmia ja puskuriinkajoamisia

Mietin monesti sitä, että mistä olen tänään valmis luopumaan saadakseni myöhemmin jotain parempaa. Niin sanottu viivästetty palkkio on monessa asiassa toimiva juttu ja sanotaan, että mikäli siihen kykenee - eli viivästämään sitä palkkiota, se on suurempi kuin se olisi siinä hetkessä ollut. 
Ajoittain tilanteita tulee eteen, jossa on valinta tehtävä kahden tärkeän asian välillä ja juuri tänään edessä on luopuminen 4 viikon yhtämittaisesta lomasta.

Samalla kun luovun yhtämittaisesti 4 viikkoa kestävästä lomasta, jonka aikana ehtisi jo saada jonkinlaista irtiottoa työstä - teen sen uskoen, että saan siitä myöhemmin huomattavasti parempaa hyötyä itselleni ja perheelleni, joka tässä tapauksessa joutuu myös muutoksiin taipumaan.

Kuukauden loma on suorastaan välttämätön toisissa tilanteissa, mutta tällä kertaa luovun siitä saadakseni jotain jo lähiaikana ja sitten vielä jotain parempaa myöhemmin.
Jo minulle merkitty 4 viikon loma katkeaa kahden viikon jälkeen, kun lupasin tulla tuuraamaan poissaolijaa töihin. Työpätkästä tulee kahden viikon mittainen, jonka jälkeen jatkan toiset kaksi viikkoa lomaa.

Käsitykseni ja osaamiseni laajenee ja siitä on varmasti tulevaisuudessa hyötyä. Lisäksi olen nauttinut työstä, kun siihen pikkuhiljaa olen päässyt sisälle ja olen tyytyväinen saadessani sitä vielä jatkaa. Se antaa minulle hurjasti näkemystä taas tehdä normaalia työtäni entista paremmin ja tehokkaammin. 

Etuja tässä on se, että keksin ajatuksen lähteä ulkomaille ystävän kanssa maahan, jossa en ole koskaan käynyt.
Reissu ajoittuu syyskuun alkuun ja näin ollen en olisi alkuperäisen suunnitelman mukaan ollut enää lomalla siinä vaiheessa. Ensimmäinen etu loman katkaisussa on se, että reissu onnistuu ja pääsen laajentamaan maailmankarttaani rapakon toiselle puolelle.

Toinen etu on se, että aiemmin kahden kuukauden ajaksi neuvoteltu palkankorotus jatkuu vielä tämän lisäkuukauden ajan, kun lupasin jatkaa tuurausta vielä kahden viikon ajan. Saan siis puolikkaalta lomakuukaudelta suuremman palkan siitä hyvästä, että katkaisen lomailuni ennen aikojaan. 

Myöhemmin tulevia etuja on varmasti se, että saan ennakoitua enemmän kokemusta tästä työstä ja lisäksi osoitan olevani joustava ja yhteistyökykyinen.
Käsitykseni ja osaamiseni laajenee ja siitä on varmasti tulevaisuudessa hyötyä. Lisäksi olen nauttinut työstä, kun siihen pikkuhiljaa olen päässyt sisälle ja olen tyytyväinen saadessani sitä vielä jatkaa. Se antaa minulle hurjasti näkemystä taas tehdä normaalia työtäni entista paremmin ja tehokkaammin.

Mutta ne lomasuunnitelmat. 

Ensin lomaillaan perheen kanssa - ehkä kotona, ehkä jossain. Ehkä poimitaan mustikkaa ja odotetaan vadelman punastumista.
Sitten todennäköisesti kerätään viinimarjoja ja pakastetaan pakkanen täyteen oman maan viinimarjaa ja marjamehua.

Toivottavasti myös uidaan, jos vaan keliä riittää ja matkaillaan lähiseudulla tapahtumissa.

Ja sitten syyskuussa suunta on uusiin maisemiin viikoksi.

Parasta siinä, että on jaksanut suunnitella taloutta, säästää ja olla tarkka rahojen kanssa ja hankkia lisätuloja  (samalla kun saa lisää kokemusta ja jalansijaa työssä) , on se kun sitten voi päättää extemporee lähteä reissuun kun sopiva tilaisuus tulee.
Tämän vuoksi minä säästän. Että voin tehdä mitä haluan. Itsekseni tai perheen kanssa.


- Mutta jotta kaikki ei olisi yhtä hehkutusta ja ruusunpunaista ilakointia, niin jouduimme ihan yhtäkkiä ostamaan puolisolle uuden auton. Siis vanhan auton entisen tosi vanhan tilalle. Tosi vanha auto tuli tiensä päähän ja tilalle tuli uusi vanha auto. Parin tonnin Tojotalla mennään ja sen tekemää lovea puskuriin koitetaan nyt paikkailla, vaikka aionkin siitä huolimatta ottaa ja lähteä reissuun suunnitelman mukaan.
Onneksi on puskuri!

Kommentit

  1. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

    Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

    VastaaPoista
  2. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

    Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uudet tuulet kuljettaa

Haastekuukauden rahanmeno - miten kävi?

Terveydestä : Raudanpuute