Kohti kuukauden loppua - Kerran kuukaudessa kaupassa

Ennen kuun loppua on käytävä vielä kerran kaupassa. Linnunsiemenet ovat lopuillaan ja lapsen  synttäriherkut päivähoitoon hoitokavereille unohtui ostaa - enkä aio niitä jättää ostamatta - oli haaste sitten mikä hyvänsä. 


Tankilla

Tankkauksia tulee helmikuun aikana tarpeen mukaan, joten niitä ei lasketa. Tankilla on käyty vähintään kerran viikossa jomman kumman autolla. Tähän mennessä 260e

Ruokakaupassa

Ruokakaupassa - itseasiassa kolmessa eri -  kävin ystävänpäivänä ja silloin kauppalaskujen loppusumma oli 178,24e.
Kaupasta mukaan lähti maitotuotteita, hiutaleita, kasviksia, hedelmiä, leipää, vähän kalaa ja nyhtökauraa (koska pakkanen on edelleen täynnä proteiininlähteitä). Lisäksi sieltä lähti mukaan herkkuja ja mausteita, pähkinöitä ja manteleita.

Tällä hetkellä - eli noin viikko kauppapäivästä - kaappi näyttää edelleen siltä että sieltä pystyy tehdä monen päivän ruuat helposti.  Jääkaapissa on perunaa, porkkanaa, bataattia, lanttua, kiinankaalia, maitoa, rahkaa, kermaviiliä, maustamatonta jugurttia, kaalia, leikkelettä, levitteitä, hilloja, hedelmiä. Kuiva-aineista ei ole minkäänlaista puutetta vielä. Löytyy näkkileipää ja hapankorppua, löytyy monia eri hiutaleita, jauhoja, siemeniä, pähkinöitä, öljyjä, sokereita, pastaa, riisiä, pussimuusia, nuudelia, säilykkeitä - hedelmä ja kala - kuivia herneitä, linssejä, papuja jne. Ruokaa on siis vielä hyvin jäljellä. 

Yksi iso tekijä ruoan säästölle on ollut se, että olen viikon verran - taas kerran erittäin poikkeuksellisesti - syönyt työnantajan piikkiin runsaat lounaat. Sen myötä ruuantarve on vähentynyt yhden aikuisen verran suurelta osin.
Työpäivän jälkeen on hyvin pärjännyt kevyemmin syömällä.

Ruokakauppaan ei siis tähän mennessä ole mennyt vielä juuri mitään, jos ajattelee, että 22 päivää on eletty yhdellä kauppakäynnillä ja vielä helpostikin päästään eteenpäin.

Ulkona syömässä

Ravintolasyömisiä on tähän päivään mennessä tullut maksettavaksi 67,60e ja se tarkoittaa käytännössä kuutta kertaa ulkonasyömistä tähän mennessä. Tai tarkemmin sanottuna kuuden hengen ulkona syömistä.

Apteekissa

Sen lisäksi ostoksia on tullut apteekista ja niiden summa on tähän päivään mennessä  32,28 euroa. Sairastamisen perusteella kuluja tulee vielä lisää.

Ruokalistat

Ruokalistat on omien kiireiden takia jäänyt tekemättä, mutta lautasella on muulla perheellä ollut kaikenlaisia uunikasviksia, makkaraa, kanaa, salaattia, perunalaatikkoa, keittoa, hedelmiä, smoothiee, marjoja, puuroa jne. En edes muista mitä kaikkea.

Kauppareissu tehtävänä 

Ennen kuun loppua on käytävä vielä kerran kaupassa. Linnunsiemenet ovat lopuillaan ja lapsen  synttäriherkut päivähoitoon hoitokavereille unohtui ostaa - enkä aio niitä jättää ostamatta - oli haaste sitten mikä hyvänsä.


Kommentit

  1. Aivan huipusti oot silti onnistunut! Ootko huomannut, säästyykö rahaa paljon, kun näin toimii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päällisin puolin laskien tammikuussa meillä meni aika normaali summa kauppaan, vaikka silloin tankattiin vähän kuiva-aineita ja muuta kaappeihin. Niitä löytyy hurjasti edelleenkin kaapeista.
      Samoin nyt kauppakäynnillä tuli ostettua kyllä kaikenlaista sellaista, jota ilman oltaisiin kyllä pärjätty, mutta tulipa nyt ostettua.

      Eli näyttäisi kyllä siltä, että iso säästö tästä tulee.
      Tai sitten jos isompaa tarvitsee hankkia (niinkuin nyt tuntuu jääkaappi piiputtavan), se voidaan ostaa ruokabudjetista, vaikka summa olisi isompikin.
      Jää nyt nähtäväksi miten pitkään jääkaappi kestää ennen kuin totaalisesti lakkaa pitämästä sisältöä kylmänä.

      Ehkä tässä täytyy miettiä jotain kuukausikauppareissua sillä ajatuksella, että alkukuusta tekee isommat ostot ja kuukauden aikana sitten vain tuoreiden täydennykset.
      Noh, jää nähtäväksi.

      Kiitos kannustuksesta! Se ilahduttaa kyllä mieltä kummasti!

      Poista
  2. Hauska lukea vähän muutakin kuin pelkkää sijoittamista sisältäviä blogeja. Vaikkei lapsia olekaan. Yritän sisällyttää samoja elementtejä omaan blogiini (salkku nyt 168k€), tervetuloa lukemaan: https://sijoitaviisaasti.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hieno juttu, kun löysit blogini ja kiitos kommentista ja linkistä, käyn tutustumassa ! :) Minä tykkään lukea itsekin kaikenlaista rahan ympärillä.
      Tässä vielä hyvin vähäisellä omaisuudella ja kokemuksella blogatessa täytyy sisältöä kehittää blogille sitten jostain muusta :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld