Kiire ja kuormittuminen - ASMR auttaa?

Olen viimeaikoina tehnyt paljon töitä ja ollut kuormittunut kaikenlaisesta henkisesti ja fyysisesti ja se alkaa nyt tuntua ihan kehossa ja mielessä. 
Huomaan tarvitsevani enemmän unta ja taukoa myllertäville ajatuksille. 

Noin vuosi sitten törmäsin termiin ASMR ja jo muutaman lauseen luettuani aiheesta huomasin asian omakseni. 
Sen jälkeen tutustuin videoihin, jotka liittyvät aiheeseen ja huomasin saavani niistä mukavaa rentoutusta. Parhaat "aivo- orgasmit" on kuitenkin tulleet ihan oikeassa elämässä tapahtuvissa tilanteissa, joita tulee vastaan mitä ihmeellisemmissä paikoissa. 

No, mitä sitten on ASMR?

Siitä löytyy enemmän tietoa täältä Suomen ASMR- nettisivulta 

Mutta lyhyesti sanottuna ASMR= Autonomous sensory meridian response ja ainakin kohdallani useimmiten tarkoittaa sellaista joko äänestä tai hyvin kevyestä kosketuksesta tulevaa hyvänolontunnetta, joka vie sellaiseen unenomaiseen tilaan (vaikka olen ihan hereillä).
Joskus sen laukaisee myös pelkkä näköstimulaatio, esimerkiksi eräs koirani "hiipi" aina lyhyessä turkissa ollessaan kaikenlaisen hivelevän materiaalin lähellä esimerkiksi ulkona pensaiden juurella tai sisällä vaikka pyykkitelineen alla pyykkien tai oksien ihan hiirenhiljaa hivellen turkkia Jostain syystä se sai vilunväristykset menemään (hyvällä tavalla) kun näin ja kuulin sen hyvin hiljaisen hiipimisen äänen. 
Tässä video hiipivästä koirasta...


Tyypillisiä tilanteita on kun joku hiljaa hivelee hiuksia, tai vaikka toimistossa on muuten hiljaista ja vain hiljainen näppäimistön ääni kuuluu. 
Tai kuin pienempi koirani nuuskii korvaa ilman, että se koskee siihen. (Tämän huumaavan kokemuksen jakaa muutkin, sillä koirani jostain syystä nuuskii ihmisten korvia :D )

Mutta siis niin- 
olen ollut viimeaikoina kuormittunut ja pitkästä aikaa sitten muistin tämän koko ASMR- jutun. Youtubesta kaivelin toissailtana sitten videoita, joita laitoin kuulokkeilla korviin ja sain kerrassaan mahtavan rentoutustauon kaiken keskellä. 

Eilen illalla tein saman tempun ja rentouduin ihan supernopeasti. 

Yksi suurimmista ASMR-taiteilijoista taitaa olla tämä Gentle Whispering ASMR , jonka videoita on katsottu todella paljon. Linkistä löytyy yksi hänen videoistaan. 

Ja tässä myös yksi video


Onko muita, joille ASMR on tuttu juttu? Tai selittääkö tämä ehkä omia tuntemuksia, joita ei ole osannut ennen nimetä?

Mitä rentoutumiskeinoja muut käytätte ihan arjessa?



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld