Olematon reissubudjetti ja tulos

Olin perheineni reissussa viikonloppuna ja olin oikeastaan vaan jättänyt budjetin tekemättä reissua varten.
Sovimme puolisoni kanssa, että teemme matalan budjetin reissun, eli keräämme lähinnä kokemuksia omien eväiden kera.

Sen sijaan, että olisimme poikenneet syömässä tai pissatauolla jossain ABC:llä päätimme jo alunpitäen pysähtyä P-paikalla. Teimme kotona eväät kaapista löytyvistä jämistä ja pakkasimme ne kylmälaukkuun. Autoon nappasimme mukaan wc-paperirullan ja kosteuspyyhkeitä.
Noin puolessa välissä matkaa pysähdyimme sopivalle P-paikalle, josta löytyi eväiden syöntiin paikka ja ulkovessa.

Pysähdys jäi lyhytaikaiseksi mäkäräisten takia, mutta eväät tuli syötyä autossa istuen ja maisemaa ihaillen.

Reissun kustannukseksi tuli käytännössä polttoaineet - noin 70 euroa ja herkkuja 10e (kun piti koiranruokaa pysähtyä ostamaan). Majoitus ja ruokailu kohteessa oli ilmaista. Siihen sisältyi myös aikuisille nautintoaineet ja lapsille kavereita ja aktiviteettiä eri- ikäisten sukulaislapsien kanssa.

Budjetti oli siis 0 e ja rahaa siihen kului 80e. Tämä kuitataan tässä kuussa todennäköisesti ruoka- ja bensatililtä.

Mutta tekipä sellainen viikonloppureissu tosi hyvää, etenkin kun kohteessa (kuten varmaan muuallakin suomessa) sää suosi ja oli kyllä kivaa. Väsymys vaan vaivaa tässä arjen koittaessa heti juhlien jälkeen.

Kesälomareissu tehdään todennäköisesti samalla kaavalla, eli polttoaineen hinnalla sukulaisiin yöpymään ja kestittäväksi. Olen itse kasvanut sellaisessa rikkaudessa, jossa ei ollut rahaa, mutta oli erilaisia ihmisiä, sukulaisia, ystäviä ja kaikenlaisia kissanristiäisiä ja haluan sen saman rikkauden antaa lapsilleni, (sen lisäksi, että toivottavasti saavat rahaa ja taitoja käyttää sitä).
Onneksi homma toimii molempiin suuntiin, joten raha-asioita ei tarvitse sitten miettiä, kun kuittaa velkansa seuraavan kerran isäntiä kotona kestitessä :)

Minkälaisia lomia te muut vietätte?
Kommentit

  1. Meillä on myös ollut tapana pysähtyä p-paikoilla. Ei välttämättä säästösyistä, mutta koska se on mukavaa. Olemme jopa keittäneet kahvit retkikeittimellä. Jonkun verran on tullut tiettyjä reittejä ajettua, jotta osaa ulkoa missä on parhaat maisemat, penkit ja vessat 😊 Meilläkin asuu ystäviä ja sukulaisia eri puolilla Suomea, joten vuoroin vieraissa toimii meilläkin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Arjen ajansäästövinkit lapsiperheessä