Kesälomasuunnitelmia

Kesä on täällä ja lomakausi on startannut monessa perheessä eikä meidänkään perheen lomaan ole enää pitkä aika. Noh, yli kuukausi, mutta nopeasti se menee.

Kesälomamme tulemme viettämään koko perhe yhdessä retkeillen sukulaisista toiseen. Kohteita on ainakin neljä, joissa matkallamme aiomme yöpyä ainakin kahdessa paikassa. Muissa paikoissa todennäköisesti käymme syömässä ja viettämässä aikaa.

Ennen omaa lomareissuamme olen luvannut yhden 6 henkisen perheen ottaa meille kylään ja ruokkia noin 4-5 päivän ajan. Menemme heidän luokseen kylään sitten vastavuoroisesti toiselle puolelle suomea omalla lomallamme.
Tästä kyläilystä on jo muutaman vuoden perinne takana, jota nyt sitten ilolla jatkamme toivottavasti vielä monta vuotta. Toivon voivani antaa lapsilleni perinnöksi siivet ja juuret ja osa niistä juurista on ympäri suomen. Suku on pahin ja paras ja uskon, että omaan sukuun tutustuminen ja yhteyden pitäminen kannattaa pitkällä aikavälillä. Omat muistot sukulaisista ja lomareissuista on lapsuudesta ihan niitä parhaita. Oli upeaa päästä näkemään serkkuja ja olemaan lomalla! Lisäksi se avartaa maailmaa oppia kulkemaan ja oppia olemaan matkalla.

Kilometrejä talouksiemme välillä on useita satoja, joten osa reissun viehätystä tulee olemaan juurikin se siirtyminen paikasta toiseen. Tarkoituksena on matkalla käydä mm. Tuurissa tivolissa, Ähtärissä katsomassa pandoja, toivottavasti syödä matkalla eväitä kauniissa maisemissa, pulahtaa vaikka järveen sopivan paikan tullen ja viettää stressitöntä ja mukavaa aikaa yhdessä koko perheenä.

Samalla lomalla aion tavata vanhoja ystäviäni illanvieton merkeissä ja käydä tutuilla nurkilla ihmettelemässä elämänmenoa.

Budjetti ei ole suuri, sillä ajatuksena on syödä kyläpaikoissa ja nukkua sukulaisten nurkissa. Polttoaine tulee olemaan suurin menoerä matkalla. Ja toivon voivani tutustua uusiin paikkoihin matkan varrella ja kannattaa näin omalta osaltani suomalaista maaseutua :)

Euromääräisesti ilmoitettuna lomarahasto on tällä hetkellä hieman yli 500 euroa, joka on tarkoituksena tulla ylimääräiseksi rahaksi käytettäväksi lomaillessa muun budjetin päälle. Sillä kustannetaan bensoja, pääsylippuja, viemisiä emännille/isännille, matkaeväitä ja ties vaikka hotellihuonekin ihan elämyksen vuoksi otettaisiin matkan varrella. Se jää vielä mietittäväksi.

Minkälaisia suunnitelmia on lomalle?
Tai minkälaisia on omat lapsuusmuistot lomista?
Kuuluiko niihin automatkoja ja sukulaisia vai näkyikö lomalla palmupuita ja hiekkarantaa? Tai jotain muuta?
Olitko niin onnekas, että pääsit lomalle jonnekin? Sekään ei ole mikään itsestäänselvyys..

Näihin kysymyksiin päätän tämän..

Kommentit

 1. Oma lomani on elokuussa eikä ole ihan mitään suunnitelmia vielä. :D

  Mutta joo, lapsuudessa autoiltiin juurikin sukulaisten luona ympäri suomea, eväitä syötiin levähdyspaikoilla ja hyvin lämpimiä muistoja serkkujen kanssa viilettämisestä on niiltä kesiltä jäänyt. :) Hyvältä kuulostaa teidän loma suunnitelmat siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin hassua, että sitä ajattelee unelmaloman olevan jossain upeissa maisemissa, kaukana lämpimässä - mutta lopulta ehkä ne parhaat muistot ja rakkaimmat jutut on niitä, jotka on jaettu ihmisten kanssa, jotka pysyvät elämässä pitkään.

   Olemme puolisoni kanssa lomalla puolet lomasta ja ajatuksena on olla reissussa enintään 1,5 viikkoa - mutta tuskin niinkään kauaa.
   Loppuloma sitten varmaan remontoidaan kotona ja kuljetaan metsiä ja kerätään marjoja ja sieniä.


   Poista
 2. Parhaat lomamuistot lapsuudesta liittyy hetkiin, kun on saanut leikkiä muiden lasten kanssa. Olkoot sitten tuttujen tai tuntemattomien. Paikalla ei niin väliä. Hyviä muistoja on leikeistä serkkujen kanssa häissä ja esim uusien kavereiden kanssa jossain hotellissa. Siksi mekin keskitytään kesällä kotimaanmatkailuun ja juurikin niin että reissuilla nähdään tuttuja. Meilläkin kaverit ja sukulaiset asuvat ympäri Suomen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesää kohti

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Talouden lukemia marraskuussa 2021