Ketogeenisellä ruokavaliolla - Ketokickstart

* sisältää affilate-linkin!

Minä kokeilin jo viime keväänä ketogeenistä ruokavaliota ja silloin tutustuin tähän Ketokickstart-valmennukseen *, jonka siivittämänä aloitin oman matkani ketogeenisellä ruokavaliolla.

Omalla kohdallani isoin juttu oli, kun työterveydessä lääkäri sanoi, että minun tulee aloittaa statiinit korkeaan kolesteroliin tai jalkani amputoidaan vanhana. 
Yritin häneltä kysyä, että eikö oikeasti ole mitään tehtävissä ruokavaliolla, muttei hän asiaan oikein ottanut kantaa. Sanoi, että paljon helpommalla pääsen, kun otan lääkkeet. 

Olin pöyristynyt, mutta havahtunut siihen, että jotain täytyy tehdä.

Toinen kannustava tekijä oli raskausdiabetes ja sen myötä tietoisuuteen noussut ymmärrys siitä, että riski 2-tyypin diabetekseen on kohonnut ja kyseinen sairaus oli sokerirasituksen myötä jo esiasteella. 
MONTAKO VAROITUSTA aion ottaa toimimatta asian eteen!?!?!? 

Kolmantena syynä on myös toive päästä ensi kertaa aikuisiässä normaalipainoon ja pysyä siinä sitten loppuikä. Eli tarkoituksena löytää elämäntapa, jota voi noudattaa ja joka tukee tavoitetta voida paremmin ja elää terveempänä,. 

Tutustuttuani ketogeeniseen ruokavalioon mm. youtubessa ilmaisten videoiden kautta - innostuin itse. Halusin puolisoni myös mukaan, eikä häntä kiinnostanut katsella englanninkielisiä videoita aiheesta vaan halusi ohjeet suomeksi - jos ylipäänsä lähtisi mukaan.
KetoKickstart oli näin ollen meille loistava vaihtoehto ja se on lopulta ollut sitten sitäkin parempi minulle itselleni kuin mitä ajattelin.

Hintaan kuuluu loppuelämän jäsenyys ja valmennus on katsottavissa milloin itse haluaa videoilta, joissa asiat selitetään selkeästi ja ymmärrettävästi. Lisäksi tieto on kirjallisena siinä myös luettavissa.
Valmennukseen kuuluu ruokalistat ainakin parille viikolle ja ohjeet kaikkeen ruuanlaittoon tuolle ajalle. Aloittaminen on näin ollen todella helppoa. 

Yksi parhaista asioista on ollut se, että kaloreita ei ole tarvinnut vahtia ja olenkin tämän ruokavalion myötä lopultakin löytänyt tasapainoisen syömisen. Tosin - olin puoli vuotta ihan kaukana ketosta - huomatakseni muutoksen oikeasti suhteessa ruokaan.

Tuohon puoleen vuoteen ajoittuu aika, kun muutimme ja koko elämä meni ylösalaisin.
Vasta joulu, monen päivän työreissut ja juhliminen oli liikaa ja paino nousi kuukauden aikana noin 5 kiloa ja jäi siihen.
Nyt siis pikkuhiljaa olen tehnyt paluuta ketolle ja päätin tämän asian paljastaa täällä myös lukijoille.
Viime kevään jälkeen ketoilulla paino putosi ja kolesteroliarvot kääntyivät päälaelleen puolessa vuodessa niin, että en enää ole huolissani kolesterolista. Samoin sokeriarvot ovat olleet normaalit eikä esidiabetes näkynyt enää sokerirasituksessa.
Olen todella kiitollinen siitä.
Painonpudotus tosin tyssäsi ja joulun aikaan otti  nousua- mutta painoni tällä hetkellä on kuitenkin 20 kg vähemmän kuin vuosi sitten. Ilman joulun plussia olisin 25kg kevyempi ja sitä tavoittelen nyt ensimmäisenä. 

Alun oireiden jälkeen kroppa sopeutui tosi nopeasti ruokavaliolle ja S-kanavan palvelusta sain seurata miten perheemme kasvisten kulutus nousi nousemistaan. Eli ketoosia noudatettiin meillä lisäämällä kasviksia ja rasvaa ja syömällä kohtuullisesti proteiinia.
Kasvisten lisääminen on kantanut tähän asti ja se on oikeasti aika hienoa lapsiperheessä. Lapsille on tullut tutuksi kaikenlaiset aiemmin tuntemattomat kasvikset ja perheen aikuiset laajensivat omaa mukavuusaluettaan uusiin ulottuvuuksiin.

Mikäli siis joku lukijoistani kaipaa uutta potkua painonpudotukseen tai on huolissaan rasva-arvoistaan tai pelkää diabetestä kuin minä - suosittelen lämpimästi Ketokickstartia *avuksi matkalle.
Jäsenyyteen kuuluu myös pääsy suljettuun facebookin vertaisryhmään, jossa pääsee sitten keskustelemaan askarruttavista asioista.
Facen ryhmissä pääsee osallistumaan myös liveihin - muttei facebook ole pakollinen.
Livet tulee näkyviin myös Kickstartin sivuille katsottavaksi.

Tarkempaa tietoa ruokavaliosta saa tosiaan monilta eri sivuilta niin suomeksi kuin englanniksikin - mutta jos haluat päästä helpolla ja todellakin kohtuuhinnalla (sillä kuten aiemmin mainitsin - jäsenyys on ikuinen), niin klikkaa mun linkkiä! 

Onko lukijoissa muita ketogeenistä ruokavaliota noudattavia? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld