Tili tuli - tili meni

Minulla on palkkapäivä kerran kuukaudessa ja se ympärille olen rakennellut systeemin, jolla varmistan rahan riittävyyden tarpeelliseen.
Sen lisäksi puolisoni saa palkan kahden viikon välein, joka on tosi hyvä systeemi ja sen myötä taloudessamme on jopa kolme palkkapäivää kuukaudessa parhaina kuukausina.

Olen automatisoinut tilisiirrot tileiltä niin, että vaikken kävisi verkkopankissa - rahat siirtyy tarvittaville tileille itsekseen.
Olen myös automatisoinut laskut niin, että mikäli laskun loppusumma on tavanomainen- sitä ei edes tarvitse itse hyväksyä vaan se menee automaattisesti tililtä.

Tämä helpottaa elämää kummasti.

Välillä huomaan rahaa menneen enemmän kuin oletettu - harvoin sitä jää enemmän. Käytännössä ainakin oma tili on lähellä nollaa aina.
Puolisoni sen sijaan käyttää hyvin vähän rahaa mihinkään.
Olen juurikin tarkastellut sitä, että pitääkö meidän päivittäistavaraostoksiin varata enemmän rahaa, sillä joudun usein käyttämään omaa tiliäni ruokakaupassa. Bensan hinta nousee kokoajan ja meillä ajoa riittää ihan ajettavaksi asti, joten yleensä joutuu tankkaamaan joka viikko jompikumpi ja joka toinen viikko molemmat autot ja sitten onkin viikon ruokarahat menneet siihen.

Tässä kuussa saan vajaan puolet lomarahoista, palkankorotuksen, joka oli euroissa bruttona noin 500e/kk - kahden kuukauden ajan - joten tili oli normaalia suurempi.

Nettona summa oli tässä kuussa 2862,28e
ASP tilille 400e
Lainaan/ lasten rahastoihin/ruokakuluihin/asumiskuluihin/laskuihin 1240e
Lomatilille 300e (siellä tämän siirron jälkeen 1200e)
Rahastoihin 200e
Uusiin renkaisiin noin 500e
Ja loput olikin käytetty jo etukäteen viime/alkukuussa, kun luotollinen tili oli miinuksella.
(tämä on pieni huono puoli systeemissä, kun tyhjennän tilin aina tilipäivänä, joten sen käyttäminen vie sen miinukselle)

Säästöön menee ihan hyvä summa, vaikka pienensin rahastoihin menevää määrää hieman. Katsotaan syksyllä taas mitä siitä seuraa ja millaisia summia säästellään.

Tässä tätä ylös kirjoittaessa tajuan, että pitää muistaa tehtävälistalle, että ruoka/bensarahaa tarvitaan enemmän (tosin lomalla se menee lomakassasta), joten tuota könttäsummaa tulee hieman kasvattaa.
Se tosin tapahtuu vasta ensikuussa, kun tämä palkka onkin jo allokoitu kohteisiin.
Nyt pilkahti mielessä myös säästösuunnitelma, jonka aiemmin tein - ja jota en ole tullut nyt juuri miettineeksi.
-Noh, katsotaan jossain vaiheessa miltä sen suhteen näyttää. Nyt vaan painetaan oravanpyörässä lailla pienen hamsterin. Ylitöitä meinaan painaa minkä ehdin ja toivottavasti nauraa matkalla pankkiin sitten tilipäivän tullen :D

Näin täällä.

Kirjoitustahti todennäköisesti on huumaavan hidas kesä-aikaan, mutta yritän jo itseni vuoksi saada jotain ylös :)

Mukavaa kesää kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld