Muutoksia lautasella - ketogeeninen ruokavalio

Olen parina vuonna pitänyt talvella haastekuukauden, jonka aikana olen pyrkinyt käymään kaupassa vain kerran tai ainakin vain tosi harvoin.

Haastekuukausi on opettanut kaikenlaista itsestä, omista tavoista ja arvoista. Ja yksi oppi minkä sieltä olen saanut, on se, että ruoka ei ole ensimmäinen pihistelyn kohde - vaikka siitä on helppo tavallaan säästää.

Olemme mielestäni syöneet aina monipuolisesti. Olen huolehtinut kesällä ja syksyllä siitä, että kaapista ja lautaselta löytyy erilaisia metsän antimia tai kotipuutarhan marjoja myös talvella käytettäväksi ja olemme niitä jo monta vuotta syöneet.
Nyt lautasella on kuitenkin tapahtunut mullistus, joka on muuttanut myös jääkaapin sisältöä ihan toisenlaiseksi.

Aloitimme puolisoni kanssa ketogeenisen ruokavalion noudattamisen helmi-maaliskuussa, eli heti sen jälkeen kun haastekuukausi alkoi olla lusittuna helmikuun lopussa.

Lautasella on nykyään huomattavasti värikkäämpää ruokaa ja sen täyttää pääasiassa kasvikset. Päivän kalorit koostuu pitkälti rasvasta ja lautasella löytyy myös kohtuullinen määrä proteiinia.
Ruokavalion muutos näkyy myös voinnissa, vireystasossa ja peilissä. Sekä se on aiheuttanut aikamoisia kuluja sen myötä, että vaatekaappi on puolisolla mennyt aivan uusiksi. Omalla kohdalla sama on myös edessä, mutta ei ihan vielä.

En olisi koskaan voinut kuvitella minkälaisen muutoksen ruokavalio voikaan saada aikaan.

Olen tuskaillut jo pitkän aikaa, että en ehdi lenkkipolulle tai kuntosalille ja viimeksi kun syksyllä kävin treenaamassa pari kertaa viikossa muutaman viikon ajan - paino nousi heti muutamalla kilolla.
Niiden treeninälästä johtuneiden kilojen pudotukseen meni muutama kuukausi, mutta ketogeenisellä ruokavaliolla ne lähtivät.

En ole vieläkään ehtinyt työssä ja arjessa tapahtuvan liikunnan lisäksi liikkumaan, mutta kehonkoostumus muuttuu kokoajan suotuisampaan suuntaan.
Jotain tekemistä on lienee insuliinin ylituotannon vähentymisellä ja kasvuhormonin toiminnalla.

Ruokavaliota opetellessa on ruokalaskut pompsahtaneet. Lautaselta löytyy monipuolisesti kaikenlaista sellaista mitä aiemmin ei ole tullut syötyä, joten se näkyy myös laskussa. Pikkuhiljaa kuitenkin tasapaino alkaa löytyä. Kaappiin ei eksy niin paljoa kummallisia herätteitä vaan ennemminkin olemme oppineet löytämään kaupasta uudet suosikit helposti kärryyn matkaan.

Kesä on loistavaa aikaa ruokavaliolle, sillä osan ruuasta voi itse helposti kasvattaa (salaattia luomuna omasta maasta!) ja kasvikset on edullisia ostaa. Syksyä kohden todennäköisesti muutetaan systeemiä, mutta kesällä nautitaan tästä mahdollisuudesta.

Onko lukijoissa ketään ketogeenistä ruokavaliota noudattavia tai siitä kiinnostuneita?

Jos ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa, mutta et tiedä miten aloittaa
- liity mukaan Keto kickstart valmennukseen tästä!  *

Saat suomenkielisen valmennuksen käyttöösi loppuelämäksi ja videomodulit katsottavaksi rauhassa omaa tahtia. Valmennukseen kuuluu mm. 14 päivän Meal Plan, eli valmiiksi suunniteltu ruokavalio, jota noudattamalla pääsee hyvin vauhtiin.
Valmennukseen kuuluu myös facebook-ryhmä, jossa pääsee vaihtamaan ajatuksia, kysymään kysymyksiä, vaihtamaan ruokaohjeita ja kaikenlaista muuta muiden samalle tielle lähteneiden kanssa.

Oma motivaationi oli liittyä mukaan saadakseni suomenkielisen opastuksen puolisolleni, joka suostui kokeilemaan ketoilua saadessaan suomenkielistä palvelua. Puolisoni muutos on ollut valtava tässä pienessä ajassa- niin fyysisesti kuin henkisesti eikä omallakaan kohdalla ole valittamista.
Valmennuksen hinta on kohtuullinen, kun ajatellaan, että materiaalit on tästä lähtien hamaan tappiin asti käytössä ja faceryhmän kautta saa tukea ja vastauksia kysymyksiin.

Voin myöhemmin kertoa enemmän omasta taipaleestani ja siitä miltä maailma näyttää ketoilijan silmin muutaman kuukauden kokemuksen jälkeen.

*linkki on affilate-linkki jonka kautta liityttäessä saan pienen komission.

Kommentit

  1. Mä oon ollut kohta vuoden ketogeenisellä ruokavaliolla ja painoa on tippunut 70 kg tähän mennessä. Lähtöpaino siis oli huikea. Olo ja vointi ovat aivan loistavat ja tämä on nykyään elämäntapa enkä muuta edes haikaile. Ja tosiaan rahaa on kulunut kun vaatekaappi on tullut uusittua jo pari-kolme kertaa tämän vajaan vuoden aikana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOOOH! Aivan mielettömän hienoa! Siis wau! Ja onpahan motivoivaa!
      En ole ollenkaan samanlaisessa vauhdissa matkallani, mutta tyytyväinen ole silti siihen missä mennään. Karistettavaa on myös kymmeniä kiloja.

      Samoin itselleni tästä on tullut elämäntapa. Siis sellainen tapa, että tuntuu tyhmältä ajatella edes syödä jotenkin muuten.

      Kiitos kommentista :) Oot mun idoli!

      Poista
  2. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

    Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld