Tarkkana siellä mitä toivoo

Joskus ihmettelen ihmisen ajatuksia ja sitä miten suuri voima ajatuksilla on. 

Olen lukenut viimevuosina paljon siitä tavoitteen asettamisesta tai universumilta pyytämisestä tai miksi sitä nyt kutsuisi ja viimevuoden lopulla päätin ottaa härkää sarvesta ja toivoa ja tavoitella jotain. Tai tarkennuksena sanon, että olen tehnyt tätä jo pitkään, mutta ehken ihan niin konkreettisilla asioilla kuin esimerkiksi palkankorotus.  

Muistan sanoneeni asian ihan ääneen ja hyvin varmasti ja vakaasti. Ja vielä peilistä itseäni katsoen.
Sanoin, että haluan tämän vuoden aikana palkankorotuksen. En osannut oikein summia miettiä, mutta taisin ajatella kuitenkin seuraavaa pyöreää tasalukua - eli 3000 euron bruttopalkkaa. 

En tiennyt miten sen voisin saada enkä tiennyt minkälainen se olisi. En osannut oikein arvata miten vaikeaa tai helppoa sen saaminen olisi - vaan niin vaan olen tilanteessa, jossa saan ainakin väliaikaisesti isompaa palkkaa tänävuonna. Todennäköisesti työstä, josta palkkaa saan, tulee myös hyvä lisä osaamiseeni - joka taas sitten näkyy palkassani jatkossa. 

Oikeasti tekisin väliaikaista työtäni ilman palkankorotustakin, mutta työnantajani muistaa esimiesvastuunkantajaa myös rahapalkalla. 
Tavoitteeni oikeasti on saada kokemusta ja olisin työhön ryhtynyt ilman palkankorotustakin. Se raha kuitenkin seuraa perässä, kun malttaa itse olla juoksematta sen perässä. 

On oikeasti tosi lyhytnäköistä olla vaatimassa ensin isompaa palkkaa ennen kuin suostuu tekemään jotain uutta työtä tai työtä, joka laajentaa kokemusta tai ymmärrystä omasta työstään. On todella lyhytnäköistä juosta rahan perässä siinä mielessä. 
Oman kokemuksen mukaan se kantaa pitkälle, että kehittää itseään ja omaa osaamistaan niin, että lopulta siitä maksetaan ilomielin enemmän. 
Itsekin sain vielä siihen 3000 euron päälle 100 euroa ihan vain sillä, että sanoin esimiehelle, että teen tämän työn ilman palkankorotustakin, mutta olen iloinen mikäli aktiivisuuttani muistetaan myös rahakorvauksella. Hän pyöristi ilman pyytämättä summan ylemmäs. 

Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan - sanotaan eräässä vanhassa, hassussa laulussa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld