Talouden tavoitteita

Tavoitteita pitää olla, joten tässä muutamia tavoitteita


ASP- tili 6810e  tilanne 4/19 4960,08 puuttuu 1849,92

ASP-tilille sain alkuvuoden tulospalkkiosta (kertaluontoinen juttu) laitettua hieman isomman summan ja siellä on nyt kertymää. Laitoin isomman summan tänne ASP-tilille siitä syystä, että loppuvuonna ei olisi niin kiirettä ja, että ehtisi kasvaa tilillä korkoa. 


Rahastot 5000e tilanne 4/19 3299,51e puuttuu 1700,49e

Rahastoja on Nordnetin superrahastot ja S-ryhmästä bonukset menevät minun nimillä olevaan rahastoon ja kertyvät sinne sitä mukaa, kun niitä maksetaan. Nordnetin rahastoihin säästän kuukausittain säännöllisesti. Samaiseen rahastoon menee myös osuuspääoman korot, joita ajoittain tulee s-junasta. 

Osakesalkku 20000e tilanne 4/19 16855,52e puuttuu 3144,48e

Osakkesalkkua tavoittelen 20000e arvoiseksi, mutta se ehkä on isoin kysymysmerkki kaikista. Se voi nousta tai olla nousematta tai se voi laskea. En ole varsinaisesti tehnyt mitään päätöstä alkaa säännöllisesti ostamaan mitään vaan käytännössä olen ostanut ajoittain, kun olen saanut jostain sopivaa rahaa siihen. Tätä asiaa täytyisi miettiä oikeasti tai tavoite jää saavuttamatta. Summa on kuitenkin iso mikä sinne pitäisi loppuvuoden aikana saada säästettyä. Jos päädymme kunnon pörssiromahdukseen tänävuonna, niin sittenhän tämän (ja rahastojen) arvo saattaa hävitä kummasti hetkessä. Osakkeissa on kiinni vain rahaa, jonka "voin menettää".


Tällä hetkellä henkilökohtaisesta säästötavoitteista puuttuu 6694,89 euroa. Se on laskennallisesti 956,41 euroa kuukaudessa, enkä ole ihan tuohon summalle nyt automatisoinut talouttani. Joten tehtävää riittää.


Minkälaisia tavoitteita lukijoilla on?

Kommentit

 1. Kunnianhimoiset tavoitteet! Mun lyhyen ajan tavoite on saada laskutilin puskuri tuhanteen euroon, tilillä nyt 208e. Suurempana tavoitteena on saada kasaan mahdollisimman suuri puskuri (useampi tonni) ja siinä sivussa sijoittaa rahastoihin 100e/kk. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kyllä on. Tässä kesän kolkutellessa huomaan, että talvella on paljon helpompi ajatella säästämistä kuin kesällä.
   Lumi suli ja mieleen tuli hirmumäärä kaikkea kivaa mitä voisi tehdä, missä käydä tai mitä pitäisi talossa tai ulkona tehdä. Samalla huomaan, että elimme monta vuotta aika edullista elämää tavallaan, kun teimme paljon itse remonttia ja muuta.
   Ehkä tämä vuosi vielä tehdään tiukemmin töitä säästämisen eteen ja jospa sitten ensikesäksi on kunnolliset lomapuskurit lomailla enemmän.
   Mutta tavoitteita pitää olla. Loppuvuodesta nähdään miten niiden kanssa kävi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld