Kaksi viikkoa kaupatta - ajatuksia elämästä putkahtelee

Kaksi viikkoa on kulunut tätä kuukautta ilman, että olemme käyneet kaupassa.
Sen sijaan - vaikkakaan ei siitä johtuen - olemme käyneet normaalia useammin ulkona syömässä.

Yleensä emme syö ulkona puolisoni kanssa kuin ehkä kerran kahdessa kuukaudessa tai puolessa vuodessa johtuen siitä, että ne tilaisuudet täytyy aina erikseen järjestää.
Tässä kuussa on jostain syystä ollut paljon enemmän aikaa ja tilanteita, kun olemme olleet päiväaikaan molemmat vapaina lähteä yhteiselle lounaalle ja olemmekin sitten tilaisuudet käyttäneet hyväksi.

Huomaan myös, että molempien lasten hoidossa oleminen vähentää hurjasti kaupassakäynnin tarvetta ja jotenkin omakin syöminen on vähentynyt tämän myötä.
Jatkuva ruuanlaitto kotona aiheuttaa sen, että sitä on jatkuvasti syömässäkin.
Eväiden kanssa pelatessa huomaan pysyväni paljon kohtuullisimmissa annoksissa ja ruoka tulee harkittua tarkemmin, kun elementtejä on vähän ja niiden eteen joutuu tekemään enemmän työtä, ettei ruoka ole vain yksipuolista mössöä.

Tämän kuukauden aikana on ollut jostain syystä enemmän aikaa miettiä myös omaa terveyttä ja asioita, joita syömällä ylipäänsä aiheuttaa tai parantaa. Kokoajan huomaan selvemmin, että olen henkisestikin valmis tekemään erilaisia, isojakin muutoksia ruokavalioon ja tapoihin, jotka hallitsevat arkeamme ja ruokailutapoja.
Omasta mielestäni olen jo pitkään tiedostanut paljonkin asioita, mutta vasta nyt alan ymmärtää kuinka paljon huonoja tapoja minulla silti on.

Tämä haaste on herättänyt ajatuksia niin ruokailutavoista, rahankäyttötavoista, asenteista elämään ja niistä itsestäänselvyyksistä joita minulla (tai meillä) on. Vaikka mielestäni olen oikeasti ollut terveellisesti syövä ja itsestäni huolehtiva (vaikka ylipainoinen), niin vasta nyt ymmärrän, että hirveästi on vielä tehtävää.

Kaikki liittyy kaikkeen ja edessä on loistava tulevaisuus - parhaat vuodet. Nyt täytyy vaan alkaa tehdä päivittäisiä toimenpiteitä sen loistavan tulevaisuuden eteen.




Kommentit

  1. On varmasti silmiä avaava haaste! Tiedän, että meillä se ei kyllä onnistuisi; juuri ja juuri pärjäämme käymällä 1 krt viikko kaupassa. Isossa perheessä ei löytyisi niin paljon edes säilytystilaa ruokatarvikkeille, että pärjättäisiin yhden kauppakäynnin tekniikalla. Mielenkiinnolla seuraan miten teidän projekti lopulta onnistuu ja paljonko loppujen lopuksi säästätte rahaa (ravintolaruuat huomioden). Tsemppiä; olette jo puolivälissä haasteessa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld