Halusin listata ostetut tavarat elokuussa...

Meinasin ihan tosissani alkaa kirjoittamaan postausta ostetuista tavaroista elokuussa. 
Sain tähän impulssin Ulosottovelallisen raharimpuilua -blogista ja mietin, että seuranta tekisi minullekin hyvää. 

Niinpä lähdin sitten etsimään listaa ostamistani tavaroista ja tiedostin nopeasti erään asian. 
Tiedostin, että olen palannut jonkin sortin heräteostosteluun, jolla paikkailen sitten väsymystä tai ilotonta mieltäni. 

Selatessani dokumenttejä hankinnoista huomasin, että monet tavarat oli ostettu jotenkin vaan antamaan se mielihyvä siihen hetkeen ilman isompaa tarvetta tavaralle ja lopulta ne tavarat sitten kuitenkin päätyivät vaan lisäämään stressiä kotona. 
Muistan nyt elokuulta kauppareissuja, kun lähdin tarkoituksella etsiskelemään jotain käyttötavara/vaatepuolelta isossa Prismassa, vaikka tiesin jo mennessä tarvitsevani vain ruokaa.

Alan tunnistaa itsestäni sellaisen toimintamallin, joka aiheuttaa hankaluuksia elämässä. Se menee jotenkin niin, että menen kauppaan väsyneenä, nälkäisenä ja kaipaan ilahdutusta. Lähden kiertelemään eri osastoja löytääkseni jotain ilahduttavaa. Useimmiten lähden etsimään lapsille alennuksesta kenkiä ja päädyn sitten ties mille osastolle. 

Harhailu tavarapuolella saattaa kestää jopa tunnin ennen kuin siirryn tekemään ruokaostokset - riippuu siitä miten paljon on aikaa. 

Huomaako muut tekevänsä tällästä? 

Tätä pohtiessa ajattelin, että syyskuussa laitetaan shoppailu kuriin. 
Se taitaa alkaa taas kerran asian tiedostamisesta. 

Kommentit

 1. Tämä on minulla pahin sudenkuoppa omassa ostoskäyttäytymisessäni. Saatan ostaa vain koska olen tylsistynyt tai tosiaan kaipaan jotain pientä piristystä. Näinä aikoina itse kaupoissa vaeltelu on jäänyt vähemmälle mutta verkossa pääseekin hrlposti kotisohvalta aamukahvin ohessa tekemään täysin samaa. Ja rahaa palaa ja roinaa kertyy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ai että on rasittavaa, kun hetken kulkee "automaattiohjauksella" jollain elämän osa-alueella, niin pian huomaa palanneensa vanhoihin haitallisiin tapoihin.
   Minulla useimmiten käy, että panostan johonkin ja samalla joku muu elämän osa-alue repsahtaa ihan jonnekin vanhoihin malleihin.
   Esimerkiksi - kun panostan työhön - alan paikata syömisellä - etenkin herkuilla sitten sitä, etten palaudu tarpeeksi tai ehdi nukkua kunnolla.

   Ja kohta on sitten ongelmia hyvinvoinnin kanssa.

   Tasapainoa kaikessa saa olla kyllä kokoajan etsimässä.

   Kiitos kommentista! Kiva kun poikkesit :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld