Säästö se on pienikin säästö - minisäästövinkit

Glendora&Raha- blogin postauksesta mikrosäästökohteista innostuin itsekin miettimään säästökohteita.

Keksin seuraavia niin aikaa kuin rahaa säästäviä asioita:


 •  Eväät töihin - tässä on etuna se, että eväät voi tehdä kotona ja säädellä sillä sitä mitä tulee syötyä (tämä soveltuu myös painonhallintaan ketogeenisellä ruokavaliolla- joka voi olla haasteellinen noudattaa lounasruokalassa) ja lisäksi vapautettua aikaa muulle kuin lounasruokalassa istumiselle päivän aikana. Aion tänävuonna säästä rahaa viemällä omat eväät ja käyttämällä lounaaseen varatun ajan kuntosalilla käymiseen tai ulkoilmassa lenkkeilyyn. Menneinä kuukausina minulla on mennyt rahaa lounasruokaan noin 100e/kk. Säästö n.100e
 • Kuntoilu keskellä päivää - eväät vapauttaa ruokataukoon varatun ajan muulle - eli tässä tapauksessa kuntoilulle. Lounaan ajan voin käyttää lyhyeen aerobiseen treeniin raittiissa ilmassa tai sateen sattuessa vaikka kuntosalilla. Uskon treenin keskellä päivää säästävän minulta pitkässä juoksussa paljon terveyskustannuksia ! Säästö mittaamaton summa ja terveys.
 • Peseytyminen kuntosalilla - Vesi on kallista täällä - etenkin lämmin vesi. Suihkussa käyminen kuntosalilla säästää siis mahdollisesti pitkän pennin. Vesimaksuennakko on 80e/kk. Ensimmäisen kuukauden todellinen kulutus oli 40e edestä lämmintä ja kylmää yhteensä ja tätä tavoitellaan jatkossakin. säästö vuodessa 480e, jopa enemmän.
 • Marjanpoiminta ja muu metsäily - Kauden saapuessa tulevana kesänä marjastamme pakkasen täyteen metsän antimia. Se menee samalla kuntoilusta ja monipuolistaa ruokavaliota. Itse poimitut marjat ovat huomattavasti edullisempia kuin kaupasta ostetut. Marjoilla lisäksi voi korvata hedelmiä. joten ostomarjat ja osan hedelmiä korvattuna itse poimituilla marjoilla (ja sienillä) heitän säästöksi vaikka 200 e vuodessa.
 • Ruokalistan suunnittelu - Vaikea tästä nyt miettiä miten paljon se voisi säästää rahaa - mutta ehkä sillä jotain heräteostoja sitten säästetään. Aikaa ainakin säästyy, jos on valmis suunnitelma viikolle ja sen syömisille. En osaa arvioida tähän mitään summaa, mutta ties vaikka satasista puhutaan vuositasolla euroissakin. 
 • Enemmän kasviksia ruokavalioon - liha on kallista, joten enemmän kasviksia ruokavalioon. Niitä syömällä säästää rahaa ja luontoa. 
 • Harrastuksena kalastus - Puolisoni on ollu innokas kalastaja aiemmin, mutta en ollut ollenkaan hyvä tekemään kaloista ruokaa ja muutenkin se ajanpuutteessa jäi. Nykyään olen rohkeampi asian suhteen ja valmis tekemään kalaruokia.
  Kalastus siis saa palata perheen harrastukseksi ja sen myötä toivottavasti ruokapöydästä alkaa entistä useammin löytyä erilaisia järvikaloja. Itse rakastan mato-onkimista, joten - kesällä luvassa on siis sitä! Lisäksi nyljetyt ja leivitetyt ahvenet voissa paistettuna on järkyttävän hyviä!
 • Vaatteiden tuulettaminen ja tahrojen poistaminen - Olen jo jonkin aikaa yrittänyt sisäistää ajatuksen siitä, että aina vaatteita ei tarvitse pestä, vaan tuulettaminen käytön jälkeen riittää. Tahrattoman vaatteen peseminen on vähän tyhmää, vaikkakin itse siis koen, että muutaman päivän jälkeen vaate on pestävä. Aion tavoitella pidempää käyttöaikaa vaatteille sillä, että tuuletan ne aina työpäivän jälkeen. Eli vaihdan työvaatteet heti kotiin tultuani kotivaatteisiin, jotta työvaatteet säilyy pidempään puhtaina. Tämän myötä säästyy vaatteet, sähköä, vettä ja pesuainetta, kun niitä ei jatkuvasti pyöritä pesukoneessa. Samalla vapautuu enemmän aikaakin muille asioille, kun ei tarvitse olla pyykkiä pesemässä. Lisäksi ties vaikka pyykkikoneen elinikä pitenee kun käyttökertoja on harvemmin. Ja ennen kaikkea - luontoa säästyy!
Tässäpä muutama pieni säästöajatus alkaneelle vuodelle.
Kuulostaako oudoilta? 

Tuleeko lukijoille mieleen asioita joissa voisi säästää aikaa, rahaa tai mieluiten molempia?

Säästämisiin!


Kommentit

 1. Toi suihkujuttu on hyvä suunnitelma! Itse pidän yleisistä saunoista tms niin usein itseasiassa peseydyn muualla kuin kotona. Minua jopa motivoi mennä salille se, että pääsen treenin jälkeen saunaan. Tämä tottakai vaikuttaa oman kodin vesilaskuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kans treenin jälkeen saunassa käyminen on ihan huippua. Olen välillä tosin käynyt pelkästään vain saunassa.

   Kiitos kommentista ja hyvästä ideasta postaukseen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld