Elokuista kurinpalautusta - niin raha- kuin ruoka-asioissa

Koko kesän olen tuskaillut hulvatonta rahanmenoa sinne ja tänne. Asunnon ostoon toki laitettiin suuri summa rahaa ja tyhjättiin käsirahaa varten säästötilitkin, mutta tuntuu siltä, että rahaa on mennyt kaikesta huolimatta vaikka kuinka paljon mitä ihmeellisimpiin asioihin. 

Raha on selvästi tunneasia – samoin kuin esimerkiksi syöminen voi olla.

Elokuun alusta aloimme kirjata ihan vihkoon ylös sen mitä taloudessamme tapahtuu. Mihin laitetaan rahaa ja mistä sitä tulee.
Normaalisti meillä on kolme tilipäivää niin, että minulla yksi ja puolisollani kaksi. Tässä kuussa tilipäiviä on molemmilla vaan yksi ja se tuli pienenä yllätyksenä ensimmäisen tilipäivän aikaan.

Tarkoitus on siis saada kiinni talousasioiden tilasta ja selvittää mihin suuntaan tässä oikein mennään. Teoriassa ja päällepäin laskettuna kaikki pitäisi olla hyvinkin ok, mutta käytännössä vaikuttaa siltä, että rahaa vaan kokoajan menee johonkin.
Nyt kun sitä rahanmenoa alettiin tässä kirjata ylös – niin huomaan – todellakin rahaa menee sinne ja tänne.
Pieniä ostoksia täällä ja sitten siellä joku juttu.

Koulun ja hoidonalku pitkän vapaan jälkeen vaikuttaa myös siihen, että varusteita on hankittava lapsille. Myös vaatteita on jäänyt kasa pieneksi ja kirppikset on tulleet tutuiksi niitä etsiessä. Uutena ostamista välttelen – mutta sitäkin on pitänyt tehdä.

 Menojen lista tuntuu vaan pidentyvän päivä päivältä. Vaikka tiedossa ei ole ollut oikein mitään ostettavaa, niin silti laskut on aikamoisia. 

Sen lisäksi olen ostanut mm. valmennuksia oman hyvinvointini vuoksi ja kaikenlaisia palveluita muuten tilannut netistä. Huomaan, että netistä ostaminen ei oikein tunnu miltään. Kun sitä rahanmenoa ei oikein huomaa. Se ei tunnu missään ja lasku tulee sitten joskus perästä.

Ruoka ja raha - Raha ja ruoka

Sen lisäksi, että olen tosiaan elokuussa palannut taloudellisesti jonkinlaisen seurannan piiriin – olen myös aloittanut ruokavalion karsimisen. 

Tai siis – tavoitteena on saada jonkinlainen järki syömisiin, joita on viimekuukausina hankittu hyvin tunteen perusteella.

Ajattelin, että voisin blogissa hieman seurata tätä matkaani syömisten saattamiseksi paremmalle tolalle ja ehkä kertoa tarkemmin siitä mitä siitä seuraa.
Se liittyy nimittäin yhteen valmennukseen, jonka ostin ja jonka perusteella nyt sitten rimpuilen irti sokerikoukusta ja muusta pöhötyksestä.

Tässä samalla tätä kirjoittaessa huomaan pohtivani, että ”kunpa nämä suunnitelmat kirjoittaa matkastani eivät jäisi pelkäksi puheeksi”. Olen niin monta kertaa yrittänyt aloittaa kirjoittamisen, mutta se on sitten vaan jäänyt, kun en ole osannut pukea ajatuksiani sanoiksi tai sellaiseksi kokonaisuudeksi, että kokisin julkaisun jotenkin järkevänä. Tällä(kin) kertaa aion silti vaan julkaista ja näin auttaa jonkinlaista flowta tai momentumia käynnistymään - jo sellainen on käynnistyäkseen. 

Tuntuu, että olen ollut niin passiivinen, että nyt täytyy vaan pyydellä anteeksi ja olla superkiinnostava heti siitä kun aloittaa taas kirjoittamaan.
Mutta – ehkäpä lähden liikkeelle siitä, että kirjoitan ja annan ajan näyttää mihin suuntaan tässä mennään.

Tavoitteena on kuitenkin saada raha-asiat taas jollekin mallille ja lähteä niiden kanssa sitten kohti ihan uutta tulevaisuutta ja uusia tavoitteita.

Minua kiinnostaisi kuulla minkälaisia ryhtiliikkeitä hyvät lukijat teillä on - vai onko sellaisia? Ja toisekseen - kiinnostaako ruoka- paino - elämänhallinta-asiat blogissa, jossa on aiheena ollut talous?
Tosi kiva olisi kuulla ajatuksia, joten rohkeasti kommentoimaan!Kommentit

  1. Ilman muuta myös ruoka ja elämänhallinta jutut kiinnostaa siinä missä luvutkin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämän langanpätkien seassa

Lomautusta, lähteviä vuokralaisia ja muuta

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella