Pysyn kotona ja välttelen kontakteja

Otsikossa tulee tämän hetken teema hyvin esille. Kotona pysytään poislukien kaupassa ja töissä käymiset.
Tällä hetkellä talouden molemmat aikuiset käyvät töissä ja perheen lapset ovat kotona.

Lapsemme ovat alle kouluikäisiä, joten koulun tuomia haasteita ei ole tullut vastaan, mutta kotieskaria meillä pidetään.

Käytännössä tämä on tarkoittanut meillä sitä, että minä - joka pystyn tehdä etätyötä tai muuttaa työaikoja - olen tehnyt joko töitä iltaisin tai sitten etänä kotona osittain. Puoliso käy työaikansa puitteissa työssä ja ainakin tällä hetkellä vaikuttaa, että työtä on luvassa ainakin kesälomiin asti heillä.

Minun kohdalle sattui yt-neuvottelut ja sen tuloksena tällä hetkellä tiedossa on 2 viikon lomautus. Otan sen tässä vaiheessa ilolla vastaan, sillä se helpottaa lasten kotona pitämistä ja muutenkin sitä painetta, joka tulee lasten hoidosta/kotieskarista, ruuanlaitosta, siivouksesta ja muusta mitä kotona tapahtuu (askartelu, liikuntahetket, lasten kanssa pelit, eskarijutut, pienemmän kanssa omat puuhat jne sekä kaikki se kotityö ja tähän kauteen liittyvät työt). Lomautuksella ehkä ehtii tehdä kotitöitä ja kauteen liittyviä tehtäviä.

Pysyn kotona - tarkoittaa meillä sitä - että käymme kaupassa harvoin.
Käymme harvoin kaupassa muutenkin ,joten se ei juuri muuttanut tilannetta. Aloitin tosin coronasta joulu-tammikuussa ekan kerran kuultuani jo parantaa kotivaraa, joten kotona on ollut hyvät eväät jo pidemmän aikaa.

Ja minähän olen treenannut tuota harvoin kaupassakäyntiä jo muutamaan otteeseen vuosien varrella - joten se ei sinänsä ole mikään vaikea juttu toteuttaa. Muutenkin varautuminen on ollut teemana jo useamman vuoden ja jollain tavalla tuntuu nyt turvalliselta juuri siksi, että olen tullut varautuneeksi kaikenlaiseen ja eri tavoin. Turvallisuudentunne tulee lähinnä siitä luottamuksesta siihen omaan kykyyn selvitä erilaisissa tilanteissa. Resilienssiä.

Pysyn kotona - tarkoittaa myös kaikkien sukulaisten, lasten kavereiden ja muun välttämistä. Harrastuksia ei ole eikä oikeastaan muuta elämää kuin kotona olemista, töissä käymistä ja luonnossa liikkumista. Ja nyt soitellaan sitten vanhemmille sukulaisille ja koitetaan pitää yhteyttä läheisten kanssa enemmän.

Nyt kun yhtäkkiä on aikaa tehdä kotona ja olla kotona eri tavalla - tilasin Suomen voimistelutukun tarjouksesta (tarjous voimassa 31.3. asti!) kotiin joogakankaan, trapetsin ja voimistelurenkaille kiinnikkeet kattoon. Joogakangas on IHANA ja trapetsista on haastetta koko perheelle. Lapsille näin sitten helppoa liikuntaa sen lisäksi, että ajelevat loputtoman paljon pyörällä edestakaisin.
Samalla tulin tukeneeksi pientä yritystä tänä vaikeana aikana.

Sen lisäksi tilasin Lasten eläinjooga-kortit Kuukorento - verkkokaupasta ja lasten kanssa sisäjumppatuokioissa jumpataan kortteja nostamalla. Suosittelen! Aivan ihanat !

Sen lisäksi olemme osallistuneet Nalle-haasteeseen laittamalla nallen ikkunaan muiden lasten bongattavaksi sekä tarkoitus on osallistua sateenkaarihaasteeseen maalaamalla sateenkaaret ikkunaan.

Tavoitteenani on tavallaan pitää kulutus mahdollisimman normaalina tämän myötä (mutta suosia verkkokauppoja) niin kauan, kun rahaa on ja palkka juoksee, jotta tekisin osani talouden puolesta ja laman välttääksemme.

Miten teille lukijat näkyy tämä poikkeustila?
Miten vietätte aikaa kotona ?
Mitä ajatuksia tai tunteita tästä on herännyt?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

6 vinkkiä miten pärjätä hoitovapaalla kotihoidontuella

Kesää kohti

Irti Rahapelistä - Robert Scheinfeld